Gå til sidens hovedinnhold

Den livsfarlige våren er kommet

Våren er for de fleste en fin, oppmuntrende oppvarming før sommeren.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Men slik er det dessverre ikke for oss som bruker veiene i Bjerke skolekrets: Bjastadveien, Stønerudveien, Glenneveien, Holtveien, Kroerveien, til vår daglige mosjonstur til fots.

For syklistene, de «myke» trafikantene, som beklager seg over bilistene, kommer ut på veiene. Jeg skal la være å beskrive deres påkledning, og utstyr for øvrig, men de har ofte en stram overdel der det står skrevet et eller foran ordet «Sykkelklubb». Og de kommer ofte i store ansamlinger, mange i bredden, og tar for seg stort sett alt av veibredde på disse landsens veiene.

De viker ikke unna for noe! Ikke biler, som de stadig sutrer over at må bruke lekeplassen deres for å komme frem. De viker heller ikke unna for oss trafikanter som er enda mykere enn dem selv. Som fotgjenger er ikke en ansamling syklister i stor fart, selv ikke en enkelt syklist, noe i nærheten av «myke» trafikanter.

De er livsfarlige i sin aggressivitet og mangel på hensyn.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært i livsfare, og måttet redde meg ved å hoppe ut av veien. Nå har jeg brukt veiene i området til min daglig fottur i flere tiår, og det blir verre og verre. Og syklistene blir stadig flere, og de blir stadig mer arrogante, selvopptatte og aggressive.

Kan noen gi meg råd om hvordan jeg skal overleve de neste månedene med syklister på veien? Det er neppe noen vits i å foreslå at syklistene, med sin moteriktige stamme drakter og solbriller, skal endre adferd? Ta hensyn?

Kommentarer til denne saken