Gå til sidens hovedinnhold

Denne jenta skal erstatte Kolbotn-kapteinen

Midtstopperen Lena Soleng Hansen (26) har signert for Kolbotn. Hun kommer fra spill i svensk eliteserie.

SOFIEMYR: 26-åringen har signert en avtale ut 2021 med Kolbotn. Hun blir da en ren erstatter for fjorårets Kolbotn-kaptein Maja Nordahl, som ikke fikk fornyet sin kontrakt. Nordahl har signert for Lyn. Oslo-klubben har mistet sentrale brikke etter sesongen, men havnet foran Kolbotn på tabellen i 2020.

Soleng Hansen debuterte i Toppserien så tidlig som i 2010, for Klepp. Stopperen spilte i Klepp ut 2019. I 2020 spilte hun for Uppsala i Sverige. Etter en tung sesong endte det med nedrykk.

Soleng Hansen har fire landskamper på U23-nivå fra 2016.

Soleng Hansen sa følgende til Kolbotns hjemmeside etter at papirene var undertegnet:

– Jeg har valgt Kolbotn fordi de har mange av de samme verdiene som jeg har, og klubben virker profesjonelle både på og utenfor banen. Det virker som et spennende lag som jeg tror kan ta steg sammen kollektivt og individuelt. Ambisjoner for 2021 blir selvfølgelig å vinne så mange kamper som mulig, og se hvor langt det tar oss. Og for meg selv ta de ekstra stegene som fotballspiller, og være med laget og bidra så godt jeg kan.

Tidligere i vinter har Kolbotn sikret seg Vilde Birkeli og Ingrid Kvernvolden fra Røa og Marit Clausen fra Rosenborg.

– Vi jakter fortsatt forsterkninger og har en plass eller to som vi ser etter ulike profiler og alternativer. Men først og fremst er vi veldig fornøyd med de spillerne som er i Kolbotn, og de nye som er ankommet, sier Kolbotn-trener Aleksander Olsen.

Kommentarer til denne saken