SOFIEMYR: Det er selvfølgelig mest synd på dedikerte fotballjenter som legger ned enormt med tid på toppidretten sin.

Avaldsnes er altså tilkjent 3-0-seier i toppseriekampen mot Kolbotn som ble utsatt i slutten av april. Det har ankeutvalget i Norges Fotballforbund bestemt. Kampen ble ikke spilt som planlagt fordi dommeren mente at banen ikke var i akseptabel tilstand.

Baneforholdene på Sofiemyr stadion er den store snakkisen i fotballmiljøene i dag, men hvor ille er det egentlig? Vi fløy opp en tur for å sjekke hvordan det egentlig ser ut. Slik ser fuglene elitebanen fra oven når de flyr over for tiden. Les alt om saken på øb.no.

Avaldsnes-trener John Arne Riise mente at kampen burde vært avlyst. NFF-administrasjonen avslo Avaldsnes' krav, men i ankeutvalget får Riises klubb medhold.

«Konklusjonen er dermed at Kolbotn har forsømt sin plikt til å stille reglementert bane til fastsatt tid. Siden kampen som følge av dette ikke kunne starte innen 45 minutter etter fastsatt tidspunkt, taper Kolbotn kampen og kampresultatet settes til 0-3», heter det.

Det komiske oppi det hele er at NFF selv godkjente banen to dager før kampen ble avlyst.

– Dette er en svært lei sak for oss sportslig, at spillerne fratas mulighet til å spille om poengene på banen, men vi ser hva begrunnelsen er, og tar dette til etterretning., sier sportslig leder i Kolbotn kvinnefotball, Marius Overmo.

Han er klar på at arbeidet med banen må være på et annet nivå enn foran denne sesongen.

– I lys av alt som ble gjort i forkant fra vår side, med sjekk av banen og godkjenning både av kommune og forbund (riktignok etter at tre punkter skulle utbedres), viser dette bare at driften av banen må gjøres bedre i fremtiden, hvis det skal være mulig å ha en toppklubb i Nordre Follo kommune. Det hjelper lite å skulle utvikle sport, noe jeg mener vi beviselig har gjort siden 2020, når fundamentale ting som bane ikke er i orden, sier Overmo.