FOLLO: For deg som har vært på fjellet i påsken, har du forhåpentligvis kos deg. For oss som har vært i Follo i ferien, har dagene vært lange, late og for det meste full av sol, og det beste er at det fortsetter, skal vi tro meteorologene.

På bildet ser du Jilian på elleve år og hunden Lila på to år, sammen med Kjersti og Tore. som nøt fine dager i påsken på Nesodden.

– Vi har vært i Stavanger. Nå er vi hjemme på Nesodden med fine soldager, kunne de fortelle til Amtas fotograf i helgen.

Fortsetter

Og det er bare å glede seg, for finværet forstsetter.

Påskeferien har vært preget av sol og varme i Sør-Norge. Denne uka vil temperaturene øke ytterligere, ifølge meteorologene, ifølge NTB. Høytrykket vil prege hele landet, men aller varmest vil det bli fra Trøndelag og sørover, opplyser statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til NRK.

– De plassene som vil få de aller varmeste temperaturene, finner vi litt innover i landet i Sør-Norge. De vil kunne få 20 grader. Men også langs kysten vil temperaturen ligge mellom 15 og 20 grader, sier Granerød.

I nord har ikke påsken bydd på like godt vær som i sør, og landsdelen har vært preget av gråvær og nedbør. Nå snur det, og det vil bli godt vær også mange steder i Nord-Norge fra midten av uka.

Enkelte steder vil det kunne bli 15 grader på det varmeste i Nord-Norge. Men varmere vær betyr også at den betydelige snøskredfaren vedvarer, advarer Granerød.

– I fjellområdene i Nord-Norge og vest i landet er det fare for skred og man må være forsiktig, sier han.

Det fine været er i første omgang ventet å vare til torsdag, mens fra fredag blir prognosene mer usikre, ifølge Granerød.

Slik blir det i Follo

Vi skal ta en liten titt på været for Follo de neste dagene, slik det er meldt på yr.no, med utgangspunkt i Ski. Dette varselet ble sjekekt tirsdag 19. april klokken 10.57, og oppdateres fortløpende, så sjekk denne lenken for siste vær-nytt.

Tirsdag 19. april er det meldt knallfint vær og 17 grader på det varmeste, og fem grader pluss på det kaldeste.

Det blir samme værtype og like varmt på dagen også onsdag, men litt kaldere på det kaldeste med én grad pluss. Torsdag blir det lettskyket pent vær, 18 grader på det varmeste og to grader på det kaldeste. Fredag 22. april blir det sol og delvis skyet, 18 grader på det varmeste og fire grader på det kaldeste.

Hva gjelder helgen, byr den på sol og skyet vær lørdag 23. april, med 14 grader på det varmeste og fire grader på det kaldeste, mens det søndag 24. april blir sol og delvis skyet vær, med elleve grader pluss på det varmeste og fire grader pluss på det kaldeste. Ganske digg, med andre ord

Skogbrannfare

En ting skal du vite, og det er at det er sendt ut varsel for lokal skogbrannfare. Nivået er gult på farevarselet. Også den lokale brannsjefen i Follo, advarer nå folk mot å fyre opp bål, og minner om det generelle bålforbudet.

Derfor ønsker brannvesenet i Follo å oppklare noen uklarheten rundt det generelle bålforbudet, som gjelder nå. Den 15. april ble det generelle bålforbudet innført, og dette varer faktisk helt frem til og med den 15. september.

– Først og fremst må man huske at man selv er ansvarlig dersom man velger å tenne opp. Alle som gjør opp ild er lovpålagt å vise aktsomhet og opptre på en slik måte at brann ikke oppstår. Dette gjelder alle, hele året og over alt. Er du usikker på om du bør tenne opp, la heller være, sier brannsjef i Follo Brannvesen, Dag Christian Holte i en pressemelding.

Du kan lese mer om saken ved å følge denne lenka: