Slik takler du depresjon

ARRANGERER: Fysioterapeut Kari-Anne Vegsgaard Olsen (til venstre) og seniorkontakt Torgunn Lippestad Dahl i Ski kommune håper på god oppslutning om Takk, bare  bra-kurset.

ARRANGERER: Fysioterapeut Kari-Anne Vegsgaard Olsen (til venstre) og seniorkontakt Torgunn Lippestad Dahl i Ski kommune håper på god oppslutning om Takk, bare bra-kurset. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag 9. oktober starter en ny runde med Takk, bare bra - denne gang på Langhus bo- og servicesenter.

DEL

LANGHUS: Dette er et kurs i mestring av depresjon for eldre, som Ski kommune har gjennomført tidligere også.

«Takk, bare bra...» svarer vi som regel når noen spør hvordan det går. Men går det egentlig bra?

Kurset foregår på Langhus bo- og servicesenter mellom 12.00 og 14.00.

– Dette er et konsept som bygger på det samme som KID-kurset, kurs i mestring av depresjon, som er kjørt av Ski kommune i flere år. «Takk, bare bra...» går over den samme lesten, kort fortalt hvordan du skal snu tankemønstrene for å få det bedre i hverdagen, sier seniorkontakt Torgunn Lippestad Dahl i Ski.

Metodene du lærer på kurset kalles kognitive metoder. De er effektive både for å forebygge og mestre depresjon. «Kognitiv» står for tanker eller oppfatninger. Metoden går ut på å lære hvordan du kan endre dine negative tanker og følelser slik at du får det bedre.

Bedre livskvalitet

Kurset er for personer over 60 år som ikke har det så bra. Mange opplever ulike former for tap som for eksempel dårligere helse, miste venner eller familie etc. Dette kan medvirke til tristhet, smerter, indre uro, engstelse eller depresjon. Kurset er både for deg som ønsker å forebygge depresjon og for deg som føler deg nedfor eller deprimert. Du trenger ikke åpne deg hvis du ikke vil.

– At du kanskje ikke har det så bra, er ikke det første du snakker om. Det kan hende det er enda vanskeligere å ta det opp for den generasjonen, tror Kari-Anne Vegsgaard Olsen.

Kurset gir opplæring i ulike mestringsmetoder som kan gjøre det lettere å takle problemer mange eldre sliter med. Det blir tatt opp ulike temaer som kan hindre god livskvalitet. Kurset er ikke en samtalegruppe hvor personlige problemer diskuteres, men opplæring og hjelp til selvhjelp hvor målet er at du skal få en bedre hverdag. Evaluering har vist at kurset har god effekt ved depresjon og bedrer kursdeltakernes livskvalitet.

- Ta grep

– Dette er et kurs for dem som synes hverdagen er grå og trist, og som ønsker å ta grep. Du må ønske å få det bedre hvis dette kurset skal ha noen hensikt, men vi skal være motivatorer og gi inspirasjon og teknikker, sier Torgunn Lippestad Dahl.

I forkant av kurset innkalles potensielle deltakere til en samtale.

– Det kan være mange grunner til at man ikke egner seg til å delta på kurset, sier Lippestad Dahl.

Nettopp derfor er det greit at potensielle deltakere melder seg så fort som mulig.

Det er påmelding og mer info hos seniorkontakten på 64 87 85 22, 957 36 437 eller TorgunnLippestad.Dahl@ski.kommune.no.

Artikkeltags