Det er aldri for sent å snu

Av

Artikkelforfatteren har manipulert inn salamanderen i kommunevåpenet. Se alle eksemplene i bildekarusellen øverst i saken.

DEL

MeningerEtter å ha lest innlegget Jens Nordahl skrev i Oppegård Avis bestemte jeg meg for å henge meg på tråden. Havreakset er dørgende kjedelig. Salamanderen derimot, som var folkets store favoritt, er helt unik i kommunevåpen-sammenheng.

Fem av seks av de store salamanderartene i Norge i Ski og Oppegård. Nordre Follo er et kjerneområde for salamanderen i Norge. Den er utrydningstruet og derfor rødlistet. Et dyr vi må ta vare på.

Som Tuva Moflag også påpeker i kommentarfeltet til den aktuelle artikkelen vil salamanderen i blått og hvitt passe veldig fint til resten av den visuelle profilen til Nordre Follo, hvor havreakset egentlig bryter litt med stilen.

Da bestemte jeg meg for å prøve å skape dette kommunevåpenet, salamander i blått og hvitt, for å se hvordan det eventuelt samspiller med resten av den visuelle profilen til Nordre Follo. Alt fra brosjyrer og bibliotekskilt til kommunevåpen på veggen av rådhuset.

Salamanderen passer ypperlig

Som Nordahl selv skrev i Oppegård Avis, er salamanderen et perfekt symbol.

Nordre Follo fortjener en «logo» som skaper energi, vekker oppsikt og nysgjerrighet. Som vi kan være stolte av. Som i seg selv er historiefortellende. Salamanderen er kvikk og tilpasningsdyktig – i seg selv et lite mirakel som vi er svært heldige å ha i vårt nabolag.

Å ha salamanderen som kommunevåpen for Nordre Follo ville blitt helt unikt for en kommune i Norge. Nordre Follos kommunevåpen vil etter planen bli vedtatt på torsdag, og jeg synes virkelig at politikerne skal ta dette kommunevåpenet til betraktning. Derfor vil jeg gjerne fortelle dem at det aldri er for sent å snu.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags