VINTERBRO: I dette nabolaget er flere opprørte. Flere har klagd på unger som løper rundt i gatene, men uten nytte. Folk er redd for å si ifra til foreldrene til barna, men nå har de fått nok.

Ringpigg er ikke et ukjent fenomen, og for enkelte er dette svært plagsomt. Østlandets Blad har med jevne mellomrom skrevet om fenomenet, som i korthet går ut på at du ringer på og stikker av, gjerne på tider av døgnet hvor det skal være ro.

Dette problemet har også folk i den aktuelle grenda.

Frykter represalier

Østlandets Blad har snakket med en kvinne i det aktuelle nabolaget. Vi kjenner hennes identitet, men hun ønsker å være anonym, av hensyn til at det vil forverre situasjonen.

– Frykten for å bli tatt var stor, men det var og veldig spennende, forteller kvinnen til Østlandets Blad.

Hun forteller at den uønskede aktiviteten i det siste har økt. Kvinnen forteller at ungene kommer stadig på døren hennes. Nesten hver dag, kveld og helger.

– Du tåler den urett som ikke rammer deg selv, sier kvinnen til ØB.

Hun forteller at dette er ikke bare barnslige rampestreker, dette er rett og slett kun for å plage folk.

Hevder barnet blir skremt

En annen mann i nabolaget, som også ønsker å være anonym, forteller at dette er noe som skjer hver dag. Det kan være når som helst på døgnet, til og med på natten.

Han forteller at det går greit for hans del, men at barnet hans på ett år blir redd. Mannen ØB har snakket om forteller om en nylig episode, som skjedde sent en fredags kveld. Han har til og med gått så langt at han har plukket ned ringeklokka fra veggen.

Sent denne fredags kvelden braker det på døren til mannen som ble intervjuet. Familien skvetter til, og frykten for det verste stiger. Når han ser ut vinduet, er det ingen som står utenfor huset.

Ungene har begynt å hamre ned dørene etter de valgte å ta bort ringeklokka si.

– Det er ikke rampestreker. Det er rett og slett for å plage folk, foreller mannen til ØB.

Diskutert i lokal Facebook-gruppe

I et innlegg på en lokal Facebook-side, er det flere som forteller om negative opplevelser av samme type. Men det er ikke bare folk som føler på problemet, andre mener i diskusjonen at dette kun er en overdrivelse fra dem som klager.

– Vi har tross alt alle ringt på til naboen for så prøve å gjemme oss, skriver en på Facebook innlegget.

– Det er bare barn, skriver en annen person på Facebook-innlegget.

– Bare ignorer dem så slutter de, skriver en annen.

Innlegget på Facebook-gruppa er for øvrig tatt vekk, men ØB velger å gjengi deler av innholdet.

– Snakk med barna dine

Både kvinnen og mannen i intervjuet forteller at det er håpløst å si fra. De føler det på kroppen at flere tro de overdriver situasjonen.

Men de er ikke alene. Ifølge dem, er det flere i nabolaget som har opplevd konsekvensene av leken. Kvinnen i intervjuet forteller at hun har snakket med flere som opplever det samme. Problemet er at ingen tør å si ifra.

– Det virker som at flere ikke vil si ifra til foreldrene fordi de er redd foreldrene vil ta ungene sin side, og at ungen dermed kun vil plage dem mer, forteller kvinnen.

Både mannen og kvinnenforteller at de har prøvd å ignorere ungene i et år nå uten hell.

– De er ikke barn, de er oppe i 13 års alderen. De vet godt hva de gjør, og det er kun for å plage, forteller kvinnen.

Både mannen og kvinnen valgte å snakke med ØB med et håp om at dette vil få stopp på dette.