Det er ingen grunn for at Norge skal sponse svenske arbeidsplasser

Tønnes Steenersen (FrP)

Tønnes Steenersen (FrP) Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Denne uken ble det enighet og regjeringen om statsbudsjettet for 2021. FrP fikk i de tøffe forhandlingene gjennomslag for et av våre hovedkrav, nemlig tidenes største reduksjon i avgifter på typiske grensehandelsvarer. Grensehandelsutsatte avgifter settes ned med hele 3,7 milliarder kroner.

Avgiften på sjokolade og sukker fjernes. Avgiften på brus halveres. Snus får en reduksjon i avgifter på hele 25%, mens avgiften på øl og vin går ned med 10%.

Koronakrisen og stengte grenser har for første gang vist hvor mye handelslekkasjen til Sverige og utlandet faktisk har vært. Tusenvis av arbeidsplasser og milliarder av skatteinntekter har gått tapt til andre land som følge av skyhøye norske avgifter.

FrP mener at det ikke kan ha noe å si for folkehelsen om en sixpack med øl eller et brett med brus kjøpes i Norge eller i Sverige. Vi har valgt å redusere avgiftene på brus, sjokolade, øl, vin og snus fordi dette er typiske lokkevarer som gjør at folk velger å kjøre til Sverige.

Det er ingen grunn for at Norge skal sponse svenske arbeidsplasser. NHO og næringslivet har gitt FrP ros for vår kompromissløse linje for å få ned «grenseavgiftene», og vi håper at økningen i salget på norske dagligvarebutikker og Vinmonopol, samt økningen i antall ansatte og faste stillinger i mange slike butikker, vedvarer når krisen er over og grensene igjen åpner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken