«Det er så mørkt her. Og kommunen graver dypere og dypere i den tomme kommunekassa, så det blir mørkere og mørkere»

Av

Det blir mørkere om kveldene. Ferien er over, skolene og barnehagene er i full gang og samfunnet beveger seg tilbake på skinner. Men her på Kaja er det bekmørkt.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. Gatelysene har vært svarte siden begynnelsen av juli, og det merker vi godt nå som høsten kommer. Det er svart som om natten. Og det er det i kommuneøkonomien også. Når man melder om feil på gatebelysningen, får man til svar at det er kuttet i gatelysbudsjettet og at det ikke er midler til å reparere.

Kommunen kutter i gatelysbudsjettet. Kommunen slår sammen klasser på ungdomsskolen. Kommunen innstiller svømmeopplæringen på Rustad og Åsgård. Kommunen nedbemanner i eldreomsorgen. Kommunen bygger en stor ny fløy på sykehjemmet. Kommunen har bygget en stor skole litt utenfor sentrum. Kommunen har vedtatt å bygge enda en stor skole i sentrum. Kommunen har brukt lang tid på å lage nye kommuneplaner for kommunen vår, for vi skal vokse og bli enda større. Kommunen vil at vi skal betale eiendomsskatt. Kommunen trenger mer penger.

Det er så mørkt her. Og kommunen graver dypere og dypere i den tomme kommunekassa så det blir mørkere og mørkere.

Men vi trenger lys! Lysglimtene som oppnås ved å si ja til det sterke stemmer blant innbyggerne ber om, er korte og lyser ikke opp hele gata. Lysglimtene man får ved å innføre eiendomsskatt rekker ikke utenfor Store sal i rådhuset. Det langsiktige lyset får man bare ved å forvalte midlene fornuftig.

Vi har jo lært at vi ikke kan kjøpe det vi ønsker oss før sparegrisen er full. Pengene vi har, må brukes til å dekke basale behov som gatebelysning. Det er urettferdig å belaste innbyggerne med eiendomsskatt fordi de som bestemmer, ikke klarer å forvalte kommunens penger på en god måte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken