Gå til sidens hovedinnhold

Det føles ganske urettferdig å bli hengt ut og betegnet som «en ansvarsløs gruppe»

«Helt forferdelig» var overskriften på en reportasje i ØB på fredag. Den gikk ut på at eldre mennesker i Ås samles på Rådhusplassen og sitter sammen uten å ta hensyn til smittevernsreglene.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da undertegnede er en av dem som blir uthengt av avisen, vil jeg gjerne si noe om de faktiske forhold. Vi er en del eldre som har pleid å gå på Cafe Ås.

Da cafeen stengte gikk vi over til å kjøpe kaffe og noe å spise og satte oss utenfor cafeens område.

Dette gjorde vi delvis for å støtte cafeen og for felles hygge. Vi tenkte at det ville være bra å ha en cafe når pandemien var over. Med unntak av noen få som var blitt vaksinert, brukte vi alle munnbind. Det føles ganske urettferdig å bli hengt ut av ØB og betegnet som «en ansvarsløs gruppe» av kommunelegen. En lege burde også vite at eldre som bor alene har behov for sosial kontakt og derfor synes det er bra å treffe andre likesinnede.

Sosial kontakt er viktig og må ikke bare «slås ned» av smittesporere. Den psykiske helsen er vel også en del av kommunelegens ansvarsområde så kanskje burde hun også tenke på det. Situasjonen nå dreier seg ikke bare om «å slå ned» men også «å reise opp».

Til slutt vil jeg bare uttrykke et ønske om at Cafe Ås må komme seg gjennom pandemien.

Oluf Danielsen, Pensjonist, Ås

Kommentarer til denne saken