Det kokte over i Ski ishall

TIDLIG DUSJ: Petter Hagevik får inn en fulltreffer på Skiens Joakim Sørum. Begge fikk matchstraff etter sen slåsskamp som varte i 45 sekunder.

TIDLIG DUSJ: Petter Hagevik får inn en fulltreffer på Skiens Joakim Sørum. Begge fikk matchstraff etter sen slåsskamp som varte i 45 sekunder. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble nesten like mye boksing og bryting som ishockey da Ski tok imot Skien onsdag kveld.

DEL

SKI: Frem til rundt midtveis i andre periode hadde det vært en ganske jevn affære. Stillingen var 3–3 da Vegard Aspehaug ble revet ned på vei mot Skien-buret. Straffeslag mente de fleste. Dommerne ga ingenting. Situasjonen dannet opptakten til dagens største slåsskamp. Aspehaug tok tak i gitteret på hjelmen til en av Skiens yngre spillere, rev av hjelmen, og kastet den til gokk. Det endte med matchstraff.

Det fikk også Petter Hagevik etter at han havnet i slåsskamp med Joakim Sørum. Begge fikk en tidlig dusj.

– Det er der hele kampen snur, og det ble matchavgjørende. Samtidig må vi klare å gjøre det mye bedre. sa Ski-trener Uffe Berglund etter kampen.

Skien scoret to ganger til i midtperioden. Ski reduserte imidlertid 42 sekunder ut i den siste. Skien gikk opp i 7–4 og 8-4, før Ski satte et nytt trøstemål helt mot slutten av matchen.

Det var mange stopp i spillet og dommertrioen brukte lang tid på et par avgjørelser. Kampen i Ski ishall var ikke ferdig før litt over halv elleve, og da ventet dopingkontrollørene på tre spillere på hvert lag.

– Vanskelig motstander

Dette er det andre tapet mot Skien denne sesongen. Til tross for at Ski ligger foran dagens motstander på tabellen.

– Det var som jeg sa før kampen. Skien er et vanskelig lag å spille mot. Sånn er det iblant. Det er lag som er vanskeligere å spille mot enn andre, og dette er det eneste laget vi har tapt to kamper mot. Jeg får gå igjennom kampen i natt, også får vi bare glemme den, sa Berglund.

Treneren delte også ut litt ros til en debutant.

– Jeg synes Henrik Østli, som debuterte i dag, faktisk gjorde det ganske bra. Han fikk slippe inn noen pucker, men han fikk mange skudd på seg, påpeker Ski-treneren.

Ski-trener Uffe Berglund måtte konstatere at Skien tok sesongens andre seier over gultrøyene.

Ski-trener Uffe Berglund måtte konstatere at Skien tok sesongens andre seier over gultrøyene.


Skal ha kvalik

Ski ligger fremdeles på 2. plass i 2. divisjon. Det gir kvalifiseringsspill mot nummer en i divisjonen, og de to nederste lagene i 1. divisjon.

– Fremdeles mye å spille om?

– Absolutt. Den 2.-plassen skal vi ha. Nå skal vi trene bra i morgen (torsdag), og reise til Stavanger i helgen og ta to seire der. Vi skal til kvalik. Vi bare skal det. Det for koste hva det koste vil, avslutter Berglund.

Periodesifrene i kveldens kamp ble 2-2, 1-3, 2–3. Skuddstatistikken endte 28–48.

Mål/assist for Ski: Vegard Aspehaug 1 (1), Eirik Bredahl Sæby (1 (1), Ole Martin Byom 1 (1), Petter Hagevik 1, Linus Bækken 1, Sondre Bredahl Sæby (1), Magnus Grøtvedt (1), Thomas Nilsen (1), Marcus Bing Kvernes (1).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken