ÅS: Ås kommune har flere ganger gått ut i Ås Avis og bedt folk skjerpe seg og ta med seg søpla si når de ferdes på Breivoll.

Det er nemlig ikke måte på hva folk tar med seg til Breivoll for å «kose seg», og så slenger fra seg.

– Det rareste vi har funnet er nok en dildo, med innpakning og kondomer, forteller fagarbeider Pål Skuterud i Ås kommune til Ås Avis.

Tok fyr

Jevnlig kaster folk fra seg engangsgriller, uten å slukke dem ordentlig først.

– En gang tok en av dem fyr på lasteplanet på servicebilen. Tenk hva som kunne skjedd hvis vi ikke oppdaget grillen som lå og ulmet, og kastet den i en av containerne her, sier Skuterud.

Han viser frem sine egne bilder av alt søppelet som nærmest daglig må fjernes av Ås kommune. Her kan du se dem selv:

Ildsjeler

Men ønsket om å holde Breivoll fin og søppelfri er stor i Ås-befolkningen, hevder kvartetten fra Ås kommune.

– Alle kommentarer på Facebook når disse søppelsakene legges ut, går på at folk må skjerpe seg. Det klages ikke over at kommunen ikke rydder nok. Det er et engasjement i befolkningen for å holde det rent og pent, sier Skuterud.

Det finnes også folk som frivillig plukker opp dritten etter andre.

– Det er en kar som går her og lufter hund og fisker. Han har med seg en poste og går og plukker søppel sånn helt frivillig og legger det i kassene. Han er her hver morgen fra 6-tiden, forteller fagarbeider Øyvind Eriksen.

Konkurranse

– Det er veldig bra med sånne ildsjeler og nå prøver vi å støtte opp under det engasjementet som folk har for å rydde opp, sier Morten Ellingsen, kommunikasjonssjef i Ås kommune.

Nå setter kommunen i gang en konkurranse, der folk kan ta bilde av seg selv når de rydder opp etter seg selv eller andre på Breivoll. Bildet skal tagges det med #rentbreivoll og postes på Instagram.

– Så trekker vi gavekort på 1.000 kroner annenhver uke i hele juli og august, til arrangement kulturhuset. Så kan man gå på kino eller konsert og samtidig få med seg en godbit eller to fra kiosken