TROLLÅSEN: Onsdag kveld den 20. november, var det kanskje mange som stusset da de kikket på parkeringsplassen foran det gamle Kodak-bygget på Mastemyr. Der var det fullt oppbud av nødetater, både politi, brannvesen og ambulanse ved industribygget på Lienga på Trollåsen.

Det så nok kanskje dramatisk ut for mange, men heldigvis var det bare en øvelse. Øvelsen pågikk mellom klokken 18.30 og 20.00 denne kvelden, og man øvde på en trafikkulykke med brann.

Pilotprosjekt

Dette er et helt spesielt prosjekt, forteller Chro Borhan, som er salto-koordinator i Bydel Søndre Nordstrand til ØB.

– Dette er opplegget «Mennesket bak uniformen», og er et program som har eksistert i 16 år i Göteborg. Dette startet med at det var noen ungdommer som kastet en stor stein på en brannbil, som gjorde at den kræsjet. Da fant man ut at man må lære ungdom og barn om hva det handler om å være en blålysuniformert person. Hvem er vi som gjør dette samfunnsoppdraget. Så det er en måte for ungdommer å bli kjent med oss, og det er et brobyggingsprosjekt.

Dette er første gangen dette opplegget er testet ut i Norge, og det er et ti uker langt kurs med flere ungdommer, hvor man starter med å bli bedre kjent, og ender i øvelsen du kunne se på Lienga denne onsdags kvelden.

Dersom du lurer på hvor Lienga er, er det bare å kikke på dette kartet:

Se flere bilder

Her kan du se flere bilder fra øvelsen

Les flere lokale nyheter

I ØBs lokale nyhetssenter, finner du alltid lokale nyheter du kan lese.