Takk til grendelagsleder Espen Andresen for meget saklig og bra innlegg om det dårlige busstilbudet for flere tusen beboere på Vevelstadåsen i Nordre Follo kommune. Han gjør greie for Ruters lite publikumsvennlige politikk gjennom det siste halve året og samler alle argumentene for å gå tilbake til en ruteordning folk kan være tilfreds med, her i et av kommunens største boligfelt.

Les også

Vi vil bare minne dere om at vi fortsatt er her, og vi er fortsatt ikke fornøyde

Dette bør leses, ikke minst av sittende og kommende fylkestingsrepresentanter og helst før valget til høsten. Også kommunepolitikerne bør ta en runde med seg selv og tenke på mobilitetsplanen som er lovet oss. Hvor godt vil Ruters kundepolitikk harmonere med denne?

Jeg skal ikke gjenta Espen Andresens argumenter, bare minne om at underskriftskampanjer og ordførermarsj med Ruter-folk på slep for et halvt år siden ikke har hatt noen som helst virkning på bedriftsøkonomene i Ruter.

Istedenfor å gi oss tilbake noen av kjøringene buss 510 foretar dagen lang, lar de heller denne bussen vente på holdeplasser som Vevelstad stasjon og Ski sentrum, antakelig for ikke å sprenge ruta si, minutter som kunne vært brukt til henting og bringing på Vevelstadåsen.

Man blir mildt sagt i dårlig humør når man ser 510 i ventemodus på sin ferd fra Drøbak stå i 5 minutter utenfor Thon-hotellet i Ski og så sette kursen mot Langhus med 7-8 passasjerer om bord, for hakk i hæl svinger 516-bussen opp og tar med seg de 5-6 sjelene som skal til Vevelstadåsen. Det hadde vært plass til alle og vel så det i den første bussen, og alle skulle til Langhus! Dobbeltkjøring så det holder, men det er vel økonomi i slikt, da, Ruter.

Vinteren er lang og glatt, topografien vår er uendret, kollektivtilbudet er magert og folk prøver å ta seg fram som best de kan. Skal de til lege på Bøleråsen, bor på den åsen som ligger 500 meter i luftlinje fra legekontoret, og ikke har bil, tar de bussen til Ski og bytter der. Slik er det blitt nå.

O hildrande du, som han sa, Sylfest Strutle.

Tor Grefsgård, pensjonist, Vevelstadåsen, Nordre Follo kommune