Fredag formiddag skinner solen i Ski. Det nærmer seg taco-tid og helg. Nedtellinga har starte. Det er feelgood-stemning i stasjonsbyen.

Da ringer tipstelefonen til ØB, og en leser forteller at de splitter nye hengekøyene i Ski sentrum, som ble hengt ut for kort tid siden, er ødelagte. Undertegnede tar turen ned, og konstaterer at det dessverre stemmer. Rett og slett grisekjipt.

Det at noen skal ødelegge for mange er selvfølgelig trist, men kanskje heller ikke uventa. Ekstra kjipt er det for kommunen, som nå virkelig legger seg i sæla for at sentrumsområdet skal bli vakkert og attraktivt for folk flest å bruke. Hengekøyene er kanskje ikke et stort tiltak, men det skaper trivsel. Vel å merke så lenge det varte. Bortkasta arbeid for de som satte dem opp, og de andre, som ikke har for vane å ødelegge slike ting, har mista et flott tiltak.

Kjipt. Men, kjære leser. Jeg har lyst til å formidle noe positivt oppi det hele.

Selvfølgelig er det ikke positivt at hengekøyene har blitt herpa, men jeg har sett noe annet den siste tiden, som er direkte effekter at de små og store tiltakene som er i stasjonsbyen vår for tida, med blomster, vimpler, utemøbler, spill og annet – jeg har knapt nok sett så mye folk ute i gatene og parkrommene i sentrum som den siste tida.

Ski har lenge vært en grå by, med få byrom det har vært spesielt trivelig å henge i. Det har endra seg kraftig, med oppgraderingen av parkaksen, og nye utesteder og vannhull som satser. Jernbaneveien har blitt flott og moderne. Vi har fått en bypark ved stasjonen, og en ting jeg har bitt meg merke i, er at jeg ikke har sett å mye folk ute i byrommene som heg har sett i det siste. Og dette gjentar seg – dag etter dag.

Seinest i går, da jeg jobba kveldsvakt, gikk jeg ned i byen for å kjøpe meg lønsj. Hva ser jeg? Fullstappa uteserveringer så langt øyet rakk, og glade mennesker som satt i trappa ved tannlegekontoret, i parken ved stasjonen og ved vannspeilet.

Det er det positive jeg ønsker at vi skal ta med oss oppi det hele. Lenge har Ski vært en grå by med arbeider som har støyet og dundret rundt oss. Nå er det virkelig i ferd med å bli en moderne og flott bykjerne, med tilbud vi aldri har hatt før, og rom hvor folk kan trives, ta seg en matbit og ei litta pils, og generelt bare samles. Dette gleder mitt patriotiske hjerte.

Det gleder meg virkelig at Ski er et sted vi kan henge, og jeg har lyst til å gi en stor honnør til både de ansatte i kommunen som jobber med tiltakene på torget, og til utelivsbaronene som spisser tilbudet sitt til å stadig bli bedre.

Vi bruker byen vår!

Det er en positiv vibe i byen vår nå, som i hvert fall totalt slår beina under de som mener at Ski var en hyggeligere by før, og at alt var mye bedre før i tida. Kjekt da – bedre nå, tenker jeg. La oss fortsette å holde på den positive viben.

Mye kommer også i tiden som kommer! Neste helg er det både Gatekunsfestival og Follofestivalen – arrangementer som ØB også gleder seg til å være en del av. Denne fredagen er det operaforestilling (!) i Waldemarhøyparken, og det er parkfestivalen også.

Det skrives om «bortkasta penger». Livet i sentrum mener jeg viser det stikk motsatte.

Bruk den fargerike byen, nyt finværet, og så synes jeg faktisk virkelig at det nå bare blir gøyere og gøyere og si at jeg faktisk er stolt av å jobbe og være i Ski, og ikke bøye huet og si at storsenteret er vår eneste attraksjon.

God helg!