FOLLO: Denne helgen har det vært alt fra UP-kontroller og bråk på byen.

Kjørte for fort

Politiet stilte seg lørdag ettermiddag opp langs Gamle Mossevei på Svartskog for å avholde laserkontroll. Kontrollen resulterte i at tre personer ble bøtelagt for å ha kjørt for fort.

Høyeste hastighet på stedet ble målt til 75 km/t i det som egentlig er en 60-sone.

Tre klager fra samme fest

Operasjonssentralen fikk natt til søndag tre klager på musikk fra én og samme fest.

– Klokken 22.08 fikk vi klager på vanvittig høy musikk på en adresse på Sofiemyr. Vi ringte til dem som hadde festen og informerte. Det virket som det løste seg da, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

Men den gang ei:

– Vi fikk nok en klage på støy fra samme sted i 23.00-tiden. Festen hadde fortsatt, og da reiste vi ut. Dette skal ha vært en slippfest for russen. Vi var der nok en gang 01.00. Det ble funnet litt narkotika på en av ungdommene som var til stede, og det ble opprettet sak, sier Aas.

Uten gyldig førerkort

Klokken 23.02 ble en mann i 40-årene fra Romerike stanset uten gyldig førerkort på E18 på Svartskog.

23.38 i Ski var det en mann som tok seg inn på en adresse ved å knuse et vindu. Politiet rykket ut til stedet og fikk kontroll på mannen, men det var flere personer til stede.

– Noen personer ble bortvist fra stedet. En av dem klarte ikke å etterkomme pålegget og ble tatt hånd om av politiet. Han måtte kjøres i arresten og blir anmeldt for trusler mot offentlig tjenestemann. Han spyttet også på politiet. Dette er en mann fra Indre Østfold, sier Finn Håvard Aas.

Slo ut på narkotika

Klokken 02.39 ble en mann i 20-årene stanset i politikontroll i Ski sentrum. Bilføreren slo ut på test for narkotika og ble tatt med for blodprøve.

I 07.00-tiden søndag morgen fikk politiet melding om en båt som er stjålet i Ski. Det er en svart RIB på tilhenger. Båten er av merket North RIB med en 115 hesters Suzuki påhengsmotor.

Flere anmeldt etter kontroll

UP avholdt en kontroll på Siggerud søndag kveld. Det resulterte i at tre personer ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt som følge av å ha kjørt for fort.

Én ble også anmeldt for å ha kjørt for fort samtidig som at vedkommende var beruset.