SKI: Det var generalprøve med skoleforestilling med 8. trinn som publikum torsdag. Fredag er det to forestillinger, med resten av skolen på dagtid og for foresatte på kvelden.

– Det har vært så morsomt å jobbe med denne gjengen. De tør å by på seg selv og har masse talent. Det er en morsom gjeng, sier Ida Huseby Bratli.


Hun har overtatt hovedansvaret for de tradisjonsrike musikalene på Ski ungdomsskole etter Ingrid Aasta Risdal, som dro det i gang på 80-tallet. Nå for tiden nyter inspektøren oppsetningene fra salen. Kapellmester Runar Haugland styrte det musikalske på scenen.

Ingrid Aasta visste ikke helt hva hun dro i gang i Ski for 34 år siden

Kjempefornøyd med gjengen

I år er det valgfaggruppen Sal og scene som står bak oppsetningen. Elevene leverer skikkelig trøkk.

– Jeg er kjempefornøyd med gjengen, sier Ida Huseby Bratli.


Ensemblet har øvd i hele høst, med både manus, dans og musikk. Skuespillere, band og dansere leverte en stor innsats på scenen.

– Vi er veldig glade for at vi får lov til å ha det her i Rådhusteatret i Ski, sa Ida Huseby Bratli da hun ønsket publikum velkommen på torsdag.

Gjengen på Sal og scene har samarbeidet godt med valgfaggruppen Design og redesign om kostymer og rekvisitter.

Holdt på siden sommeren

– Vi har holdt på siden sommeren med å planlegge, og så har vi vært på Rådhusteatret hele uken og øvd, sier Ada Voldheim Hide.

Hun spiller Donna, Meryl Streeps rollefigur i filmen.

– Det var litt diskusjoner om hva vi skulle sette opp, men vi landet på Mamma Mia. Det er noen år siden den har vært sist, sier hun.

Spillegleden er det ikke noe å utsette på i årets musikal. Så den som ikke har skaffet seg billett til fredag 18.00 i Rådhusteatret, må skynde seg.