NORDRE FOLLO: Meldingen om intensjonsavtalen kom sent torsdag kveld. Avtalen skal behandles videre internt i de to partiene og de tar sikte på å komme i mål med en endelig avtale mandag kveld.

LES OGSÅ: Høyre og Arbeiderpartiet med intensjonsavtale om samarbeid: Thomas Sjøvold (H) kan bli ordfører, Hanne Opdan (Ap) varaordfører

LES OGSÅ: Are Erling (62) synes Ap+Høyre-samarbeidet er fascinerende: – Dette er det mest spennende valget jeg har vært med på

Overraskede listetopper

Flere listetopper i Nordre Follo har uttrykt misnøye med at Høyre og Arbeiderpartiet flagger samarbeid. Camilla Hille i Venstre har blant annet sagt at hun er overrasket og mente de selv var nær en intensjonsavtale med Ap. Også Senterpartiets to forhandlere, Paal Sjøvaall og Anders Graven, er skuffet over at Ap ikke gjorde mer for å lande en avtale med de rødgrønne. SVs førstekandidat Elin Skifjell har sagt at hun er oppgitt.

MDGs Hans Martin Enger har også sagt at han er skuffet over at Arbeiderpartiet valgte å gå til Høyre når forhandlingene møtte en kneik. Tore B. Kristiansen i Rødt er derimot ikke overrasket.

Flere av politikerne har imidlertid sagt at de er klare til å fortsette forhandlingene igjen, hvis det skulle bli aktuelt.

Dette mener leserne

Vi har spurt våre lesere hva de egentlig mener om et samarbeid mellom Høyre og Arbeiderpartiet, og det ser ut til at ganske mange stiller seg positive til en slik løsning. Saken er basert på denne avstemningen hvor 440 lesere ga sin mening.

Du kan se hvordan leserne stiller seg til dette i ulike aldersgrupper, kjønn og kommune her.

Vi ser at innenfor alle aldersgruppene, bortsett fra de over 90, er det et flertall som mener at samarbeidet blir bra.

De fleste som har avgitt sin mening er positive til et samarbeid.

Vi ser også at det er ganske likt blant innbyggerne fra Ski og Oppegård, som har stemt, hvordan de stiller seg til samarbeidet. I begge kommunene er det et flertall som er positive. Blant de som har stemt fra Ås derimot, ser det ut til at at det er noen flere som er negative til et slikt samarbeid.