FOLLO: Det har vært en fin helg med godt vær i store deler av Follo. Det var også en del for politiet å ta tak i, og vi starter på fredag.

Natt til lørdag fikk politiet inn støyklager fra en båt i Son gjestehavn. Da politiet var på vei til stedet, kom det en ny melding fra havna. En kvinne hadde falt i vannet, ifølge politiet. En person hoppet ut i vannet og fikk henne opp i båten sin. Hendelsen skjedde ved 02-tiden.

Da kvinnen ble plukket opp av vannet var hun bevisstløs og det ble gjennomført hjerte- og lungeredning på stedet. Kvinnen pustet for egen maskin før luftambulansen tok kvinnen med til sykehus.

Tilstanden utover det er ukjent. Politiet anser det som en ulykke og det er ikke mistanke om at det er skjedd noe straffbart.

Brann i høyball

Brannvesenet måtte fredag rykke ut til Idrettsveien i Ski. Det var to høyballer som stod i brann. Brannen ble slukket, heldigvis.

En tipser til ØB fortalte at det også var hun som varslet brannvesenet om brannen. Hun var i området sammen med en bekjent, da de kjente at noe luktet brent.

– Vi begynte å sirkulere rundt på stedet for å finne ut av hva det var, og så så vi røyken. Røyken skulle vise seg å komme fra høyballene. Brannvesenet holdt på på stedet i nærmere 40 minutter, så jeg tror det var ganske varmt der, fortalte tipseren.

Dro frem kniv og slo på disken

På åpen gate ble en Vestby-mann i 20-årene pågrepet av politiet fredag kveld, mistenkt for å ha knivtruet butikkansatte i Vestby.

En ansatt i en butikk i Vestby konfronterte en mannsperson i forbindelse med et forsøk på tyveri. Hendelsen skal ha skjedd rett etter klokken 20.00.

– Da mannen ble konfrontert med et mulig tyveri, drar han frem en kniv og slår på disken og i inventar med denne. De ansatte opplevde det som veldig truende. Mannen gikk selv ut av butikken, og da fikk de låst og ringt politiet, sier operasjonslederen til Moss Avis.

Måtte vise bort mann

Lørdag klokken 15.53 måtte politiet bortvise en mann fra Ski sentrum. Mannen ble bortvist grunnet et ordensproblem, som igjen skyldtes beruselse. Mannen var ifølge politiet i 50-årene.

Utover dette var det en rolig kveld lørdag.

Flere hendelser i trafikken

To personer er fraktet til legevakt, etter at en bil endte i fjellveggen langs Tosletta på Nesodden, søndag kveld. Ifølge politiet var én bil med to personer inni involvert i ulykken. Klokken 22.28 skriver politiet at de to personene ble kjørt til legevakt for en sjekk, tilsynelatende uten personskader.

Bilen hadde endt i fjellveggen rett nord for krysset Alværnveien/Tosletta på fylkesvei 157 på Nesoddens vestside.

Like før klokken 22 søndag kveld kjørte en bil i autovernet ved Søndre Tverrvei i Ski. Føreren bak rattet av bilen var ikke mer enn 16 år, og kjørte derfor uten gyldig førerkort. Sjåføren var en ung mann fra Romerike.

Han ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og brudd på veitrafikkloven paragraf 3. En tipser forklarer til ØB at personen så en biljakt i forkant. Bilen skal ha kollidert i autovernet i rundkjøringen ved Søndre Tverrvei.

Tipseren fortalte at bilen hadde høy fart og en politibil lå i hælene, sjåføren mistet deretter kontrollen. Bilen skal ifølge tipseren ha forsøkt å kjøre videre etter å ha krasjet i autovernet.

Snudde på E6

Fredag ettermiddag gikk en bil tom for strøm på E6.

Ifølge politiet var det en annen bilist som prøvde å hjelpe sjåføren av den strømløse bilen. Denne bilen parkerte i veibanen, og ble til hinder for andre trafikanter.

Det endte med at føreren av bilen som fikk strømstans og snudde på E6 ble anmeldt. Politiet opplyste først at begge førerne ble anmeldt, men dette ble kort tid etter korrigert.