NORDRE FOLLO: Medlemmene gleder seg til en ny, klassisk feiring av 17. mai. Du husker vel hvor deilig det var å kunne møtes igjen på tradisjonelt vis i fjor, etter to år med unntakstilstand?

Bildeserie

Se bildeserie: 17. mai på Langhus

Hedrer de falne

Nordre Follos falne blir hedret på den store dagen. Det er bekransningsseremoni ved minnesmerket på Jan Baalsruds plass 08.00.

Klokken 09.45 er det bekransning ved minnesteinen utenfor Ski middelalderkirke.

På Langhus er det som vanlig et stort fellesarrangement i Langhus idrettspark, før det går tre tog til hver av barneskolene.

Det er verdt å merke seg at barnetogene både på Kolbotn og Ski går 11.00.

Hovedtalerne

Harald Vaadal holder hovedtalen på Kolbotn.

I Ski er det Tage Fløter Sellfors og Nora Stene Solomonovic fra Hebekk skole som holder den tradisjonsrike talen for barna.

Før borgertoget i Ski er det tale for dagen ved Nordre Follos tre stortingsrepresentanter, Kari Mette Presterud fra Kråkstad og Anne Kristine Linnestad og Tuva Moflag fra Langhus.

- Det er en ære for meg å lede 17. mai-komiteen. Det har vært masse utfordringer opp gjennom årene, men det har vært kjempegøy å være med, sier Daad Gjerde.

Hun var leder i gamle Oppegård i 2014 da de snudde hovedarrangementet fra Sofiemyr til Kolbotn.

Kortere rute for borgertoget

Det blir noen endringer også i gamle Ski i år. Borgertoget går en uvant kort rute

- Vi har lagt om ruta for borgertoget litt. Det blir en kort rute som bare går i sentrum. Toget går ned Torgveien, bort Åsenveien, ned Jernbaneveien, opp Sanderveien og inn Idrettsveien igjen til torget. Det er ikke bare fordi vi skal være snille med dem som bor i sentrum, men det er av hensyn til musikerne. De som skal spille i borgertoget, har holdt på hele dagen. Vi tror det er fint å samle flest mulig folk i sentrum. Jeg skjønner det er trist for dem som har hatt ruta forbi gårdsplassen sin i 40 år, men vi må tørre å gjøre noen nye grep også, sier Rune Sletner.

Her finner du det som skjer på ditt eget hjemsted, slik kommunen presenterer det på sin egen hjemmeside. Klikk på faktaboksen for å få opp hele programmet:

Det kan bli noen mindre justeringer av klokkeslett og slike ting, så foresatte bør følge med på informasjonen fra skolen.

Flåtestad ungdomsskole har ikke eget program på skolen, men går i fellestoget på Kolbotn.

Ski ungdomsskole har ikke eget program, men går i fellestoget i Ski.