SKI/KRÅKSTAD: Som ØB har skrevet tidligere, skal blir det stenging på Østfoldbanen og Follobanen i deler av påsken. Blant annet skjer det arbeider på Ski stasjon og i Blixtunnelen.

LES OGSÅ: Follobanen stengt i påsken

Ellingsrud

Men også videre utover langs Østre linje skjer det ting i påsken, og strekningen mellom Ski og Mysen/Rakkestad blir stengt fra 1. til og med 9. april. Ifølge Banenor.no, blir det nemlig stor aktivitet mellom Ski og Mysen, og noe av det skjer i Ski og Kråkstad.

Østre linje skal forsterkes både med nye skinner og sviller, og mens noen arbeider er av kortvarig art, kan noen støye mer enn andre.

For å begynne i Ski: Der skal det skje et skinnebytte på Drømtorp planovergang, som også er innkjørselen til Ellingsrud industriområde. Det er Aarsleff Rail AS som står for disse arbeidene, som skal gjennomføres i perioden 02. - 07. april. Overgangen blir stengt for biler i 2-3 timer, og da blir omkjøringen inn til industriområdet via Leikvollveien. Planovergangen vil imidlertid holdes åpen for gående og syklende.

Fundamenter

I Kråkstad skal InfraNord as bruke et tog med borerigg for å bore og sette nye KL-fundamenter. Dette arbeidet utføres på Kråkstad stasjon lørdag 01. april.

I Tomter skal det skje et spovekselbytte. Også her er det Aarsleff Rail AS som gjør jobben, og arbeidene pågår fra klokken 04:00 den 1. april til klokken 12:00 den 4. april. Fra ca klokken 06:00 den 1. april starter mer støyende arbeider med kapping og riving.

Tilsvarende arbeider skal skje ved Askim stasjon. Der pågår arbeidene fra klokken 08:00 den 2. april til klokken 23:00 den 7. april, med kapping og riving og montering av ny sporveksel. For arbeidene på begge disse stedene, blir det tilbudt alternativ overnatting.

I tillegg blir det arbeider over en strekning mellom Knapstad og Spydeberg A fra klokken 10:00 den 3. april til klokken 07:00 den 9. april. Mellom Spydeberg B og Glommabruene pågår arbeider fra klokken 11:00 den 3. april til klokken 07:00 den 9. april.

Her er det stengt for togtrafikk i påsken 2023:

Mellom Asker/Brakerøya og Sande/Mjøndalen: 1. april til og med 9. april

Mellom Ski og Mysen/Rakkestad: 1. april til og med 9. april

Mellom Oslo S og Ski/Rygge: 6. april til og med 9. april

Mellom Oslo S og Lillestrøm (Hovedbanen): 6. april til og med 9. april (gjelder kun lokaltog L1)