NTB: Har du innkassert snacks for den kommende uken, er det veldig greit å være obs på blant annet «Gullbjørnene» til Haribo. Der har det blitt gjort uhyggelige funn.

En rekke partier av ulike Haribo-produkter kalles tilbake fordi de kan inneholde små metallpartikler. Selskapet fraråder folk sterkt å spise godteriene, skriver NTB.

Produktene er allerede tilbakekalt i Danmark.

Partinummer er trykt på baksiden av posen til venstre for visningsvinduet. Forbrukere kan returnere produktene som er berørt av tilbakekallingen til kjøpsstedet.

Genmodifiserte popkorn trekkes tilbake

Det amerikanske popkornproduktet Cracker Jack trekkes fra det norske markedet etter kontroll fra Mattilsynet.

Produktet er merket med innhold av genmodifiserte ingredienser, som ikke er lov i Norge. Ingen genmodifiserte produkter er godkjent på det norske markedet.

Produktet har vært til salgs en rekke steder i Norge, blant annet kiosker, leketøysbutikker og enkelte dagligvarebutikker. Ingen av utsalgsstedet selger produktet lenger, og den skal ikke være i omsetning lenger, skriver Matportalen.no.

Det er importøren First Trading AS som trekker tilbake produktet.

Mattilsynet har ingen informasjon som tilsier at produktet ikke er trygt å spise, men det er ulovlig å selge i Norge. Forbrukere som har kjøpt dette produktet, kan levere det tilbake til butikken der det er kjøpt.

Et sunnere produkt har blitt kalt tilbake av Coop

Et parti av Grill Perfekt Brokkolisalat blir nå kalt tilbake av Coop Norge. Årsaken er at det er fisk og sulfitt i dressingen, noe som ikke er merket.

– Allergener skal være tydelig merket i ingredienslisten til produktet. Dessverre er det brukt feil innleggspose av dressing i salaten, og vi tilbakekaller derfor produktet, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge i en pressemelding.

Med mindre man har allergi mot fisk eller sulfitt, er det ingen fare ved å spise dressingen.

– Kunder som har kjøpt produktet og ønsker å returnere det, får selvsagt pengene tilbake, skriver Coop i pressemeldingen.