Tiltalt for uaktsomt drap etter at Ski-kvinne mistet livet i påkjørsel

Charlotte Bøhler Wilhelmsen (innfelt) omkom i en påkjørsel. Sjåføren, en kvinne i 50-årene fra Østlandet, er tiltalt for uaktsomt drap og kan ha sovnet bak rattet. Foto: Camilla Svendsen, dittOslo.no.

Charlotte Bøhler Wilhelmsen (innfelt) omkom i en påkjørsel. Sjåføren, en kvinne i 50-årene fra Østlandet, er tiltalt for uaktsomt drap og kan ha sovnet bak rattet. Foto: Camilla Svendsen, dittOslo.no.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI/OSLO: Østlandskvinnen i 50-årene som kjørte ned og drepte Charlotte Bøhler Wilhelmsen, er tiltalt for uaktsomt drap. Det har statsadvokaten bestemt.

Tirsdag 9.september 2014 var småbarnsmoren Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) fra Siggerud i Ski på vei til barnehagen med sin da to år gamle datter. Deretter skulle hun på jobb på Ullevål sykehus.

Hun trillet barnevognen med datteren oppi på fortauet langs Ring 2, da en bil kjørte opp på fortauet, og traff kvinnen og barnevognen.

Charlotte Bøhler Wilhelmsen ble fraktet til Ullevål sykehus, men døde senere av skadene. Den to år gamle datteren skal ha klart seg bra etter sammenstøtet og kun blitt lettere skadet.

Charlotte Bøhler Wilhelmsen ble bisatt i Rådhusteatret i Ski.

Tre sakkyndige involvert

Nesten halvannet år etter ulykken kommer altså tiltalen.

Hvorfor har det tatt så lang tid å komme fram til en tiltale i denne saken?

- Politiet ville utrede alle sider for å belyse hele saken. Det har vært nødvendig for etterforskningen. Derfor er vi også sikre på grunnlaget for tiltalen, sier Bente Vengstad, politiadvokat i Oslo politidistrikt til ØB.

Hvorfor har det vært tre sakkyndige involvert i saken?

- De har sett på ulike sider av ulykken, blant annet søvn.

En påkjenning

Harald Jahren er bistandsadvokat for familien til Charlotte Bøhler Wilhelmsen. Han sier familien er informert om tiltalen og er glade for at det endelig er tatt en avgjørelse fra påtalemyndigheten i saken.

Synes du etterforskningen har tatt lang tid?

- Det er foretatt ulike undersøkelser i denne saken, men jeg synes den har hatt lang liggetid.

Hvordan har familien det?

- Dette er en familie med mye godt humør, og de holder seg oppe. Men det er klart at det er en påkjenning, sier bistandsadvokaten og bekrefter at den lille datteren ikke har fått varige mèn etter påkjørselen.

Saken vil bli berammet i Oslo tingrett. Jahren håper den kommer opp før sommeren.

- Deler av familien vil være til stede under rettssaken og vi vil fremme et oppreisningskrav. Utover det vil jeg ikke kommentere saken ytterligere nå, sier han.

Erkjenner ikke straffskyld

Marijana Lozic er forsvarsadvokat for den tiltalte kvinnen, som ikke erkjenner straffskyld.

- Hun har det veldig tungt nå, av to grunner. For det første fordi dette har tatt veldig lang tid. For det andre påkjenningen med at det faktisk ble tatt ut tiltale, noe vi er overrasket over at det ble, sier Lozic til ØB.

Hvorfor kom tiltalen som en overraskelse?

- Fordi tiltalen lyder på at hun sovnet bak rattet, noe vi ikke kan forstå, sier Lozic.

Artikkeltags