Gå til sidens hovedinnhold

Høyesterett har avvist anken fra bilisten som kjørte ned og drepte Charlotte Bøhler Wilhelmsen

Artikkelen er over 3 år gammel

OSLO/SKI: Etter to runder i rettssystemet er nå straffesaken mot bilisten som kjørte ned og drepte Charlotte Bøhler Wilhelmsen fra Siggerud, endelig avgjort.

9.september 2014 var Charlotte Bøhler Wilhelmsen var på vei til jobb på Ullevål sykehus. Foran seg trillet hun sin datter. En bilist kjørte opp på fortauet og traff henne. Hun døde av skadene, mens barnet ble lettere skadet.

Bilisten i 50-årene fra Romerike ble tiltalt for uaktsomt drap. Påtalemyndigheten spekulerte i om kvinnen hadde sovnet bak rattet. Det tok halvannet år etter ulykken før det ble tatt ut tiltale. Noe av grunnen til at det har tatt så lang tid, skal være at tre sakkyndige, blant annet en søvnekspert, måtte se på flere sider av saken.

27.juni 2016 ble hun frifunnet i Oslo tingrett.

 

Les også

Kvinne frikjent for bildrap etter Charlotte Bøhler Wilhelmsens dødsfall

Påtalemyndigheten anket

I juli bestemte statsadokaten at dommen skulle ankes til Borgarting lagmanssrett.

15.mars 2017 startet ankesaken. Retten mente at sjåføren måtte ha sovnet bak rattet, ikke fått et illebefinnende eller vært bevisstløs slik hun selv har hevdet.

Borgarting lagmannsrett dømte den kvinnelige bilisten til fengsel i 75 dager.

Les også

Sjåføren som var tiltalt for bildrap på Charlotte Bøhler Wilhelmsen fra Ski har fått dommen sin

Ny anke

Den tiltalte kvinnen anket straffeutmålingen til Høyesterett, og mandag 12.juni kom kjennelsen. Høyesterett har avvist anken.

Det betyr at saken er endelig avsluttet og at dommen er rettskraftig.

Bistandsadvokaten til Wilhelmsens familie, Christian Lundin, skriver i en mail til ØB at de etterlatte er tilfreds med at saken endelig er avsluttet, men syns det var ille at sjåføren ikke kunne akseptere den grundige dommen fra lagmannsretten og anket denne. Det førte bare til en betydelig tilleggsbelastning for de etterlatte som mistet sin datter, mor og ektefelle i den tragiske ulykken. De etterlatte kan nå omsider legge denne saken bak seg.

Det har ikke lykkes ØB å få en kommentar fra bilistens forsvarer, Marijana Lozic.

Kommentarer til denne saken