Gå til sidens hovedinnhold

Massør på Kiel-ferga dømt for voldtekt etter intimmassasje av kunder

Artikkelen er over 6 år gammel

OSLO: Oslo tingrett har satt straffen til fengsel i ett år og fire måneder for Follo-mannen i 40-årene. I tillegg er han dømt til å betale de to kvinnene 70.000 kroner hver i oppreisning.

- Min klient har ikke tatt stilling til om han vil anke dommen eller ikke, opplyser mannens forsvarer, advokat Thomas Randby.

Massøren masturberte 17 år gammel jente

Den yngste av de to kvinnene hadde akkurat fylt 17 da hun var på båttur sammen med blant annet moren sin. Jenta og en venninne bestilte massasje. I massasjerommet fikk hun beskjed om å kle av seg og bare beholde trusa.

Moren kom inn for å ta bilde av av datteren mens hun lå på magen på massasjebenken.

Etter en halvtime med vanlig massasje lå hun på ryggen med et vått håndkle over øynene. Da trakk massøren trusekanten hennes til side, masserte kjønnsleppene hennes og stakk fingrene inn i skjeden til den 17 år gamle jenta.

Torde verken si noe eller skrike

I Oslo tingrett forklarte 17-åringen at hun ble helt satt ut. Hun hadde aldri hatt massasje før, og visste ikke om slik behandling var vanlig. Hun følte seg helt handlingsrammet og torde verken si noe eller skrike.

Først i bilen på vei hjem fortalte hun hva som hadde skjedd og forholdet ble anmeldt til politiet.

Klarte ikke å fortelle hva som skjedde

Fire måneder senere var en kvinne i 30-årene og hennes samboer på tur med Kiel-ferga. Under den 75 minutter lange massasjen opplevde hun akkurat det samme som den 17 år gamle jenta.

Også hun følte seg handlingslammet, og klarte ikke å tenke over muligheten til å rømme eller stanse det. Da behandlingen var over, betalte hun i resepsjonen, men fikk seg ikke til å si fra om det som hadde skjedd.

- Trodde de ville det

I tingretten innrømmet massøren at han masserte kvinnene i skrittet. Det gjorde han fordi han følte at kvinnene ble opphisset og ville at han skulle fortsette.

Selv følte han seg ikke opphisset eller hadde noen seksuelll glede av det, fortalte han i retten.

Under rettssaken ba aktor om at massøren fra Follo skulle dømmes til fengsel i fire år og åtte måneder. Dommerne var ikke enige seg imellom: Den ene av meddommerne mente han skulle dømmes for forsettlig voldtekt, i tråd med tiltalen, mens tingrettsdommeren og den andre av meddommerne mener han må dømmes for grovt uaktsom voldtekt.

- Tiltalte er sterkt å bebreide

- Begge de fornærmede hadde bestilt ordinære massasjetimer, men ble plutselig utsatt for masturbering, noe de reagerte sterkt på da og i ettertid. Tiltalte er sterkt å bebreide for at han ikke gjorde mer for å høre med den fornærmede om de ville og samtykket før han satte i gang med slik intim og krenkende massasje. Det var grovt uforsvarlig av ham å basere slik massasje bare på sin egen oppfatning av at dette var noe de ville og likte, påpeker dommerne.

Fordi sakene ble liggende i lang tid hos politiet, fikk Follo-mannen fire måneder i strafferabatt. Dommen lyder derfor på fengsel i ett år og fire måneder.

Kommentarer til denne saken