En gammel dame skaper et forferdelig dilemma

DRAMATISK:  Årets hovedoppsetning fra 2. klasse drama ved Ski videregående skole driver hovedpersonen til vanvidd mens han venter på å bli likvidert før eller senere. Her fra premieren mandag kveld. ALLE FOTO: STIG PERSSON

DRAMATISK: Årets hovedoppsetning fra 2. klasse drama ved Ski videregående skole driver hovedpersonen til vanvidd mens han venter på å bli likvidert før eller senere. Her fra premieren mandag kveld. ALLE FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 1 år gammel

Drepe én mann for en milliard kroner, eller skal hele byen fortsette å leve i ytterste armod?

DEL

SKI: Andreklasse drama ved Ski videregående skole skildrer de mørkeste avkrokene i menneskesinnet denne uken.

Mandag kveld var det premiere på «Besøk av en gammel dame». Stykket er en tragisk komedie om skyld, hevn, soning og om et helt samfunns moralske korrupsjon gjennom velstandens fristelser.

– Jeg gleder meg hver dag til å møte dere. Det er en gave å få lov til å være læreren deres, sa en stolt kontaktlærer Gjert Magne Endestad da premieren var vel overstått.

Elevene har gjort det på veldig kort tid. De har vært med på å redigere i manus, lagt regi på hver sin scene og gjort en god jobb med kostymer, scenografi, PR og alt som er rundt og bak en forestilling.

De har også lært seg ekstremt mye tekst på kjempekort tid. Applausen fra stolte publikummere og ros fra lærerne tyder på at de gjorde sine saker veldig bra.

Grusomt tråkket på

Andreklassingene får også skryt av lærerne for å være gode på å ta regi og videreutvikle rollene deres.

– Vi har hatt veldig dårlig tid. Det har vært veldig gøy. Under hovedproduksjonen merker vi at vi får mye tettere bånd i klassen. Vi blir en god gjeng, sier Sofie Sleipnes.

Hun spiller hovedrollen som den gamle damen.

Besøk av en gammel dame er skrevet av Friedrich Dürrenmatt og ble første gang fremført i Zürich i 1956.

Handlingen begynner i det Klara Zachanassian kommer styrtrik tilbake til hjembyen Güllen, en liten tysk småby, for å ta hevn. Med seg har hun tjenere, menn og eksmenn. Her ble hun som ung pike tråkket på tærne på den mest grusomme måte. Hun gjemte det som hendte i sitt hjerte, og giftet seg til penger. Nå er Klara tilbake og vil ha sin hevn...

Siste sjanse torsdag

Det er ingen forestilling onsdag kveld, men du har siste sjanse torsdag klokken 17.30.

– Hvordan har det seg at det ble akkurat dette stykket og på denne måten?

– Vi kunne presentere forskjellige stykker og hadde pitcher. Da likte folk dette, sier Sofie Sleipnes.

De valgte dette stykket i januar, men da drev alle med revy. Så det gikk bort to uker.

– I forrige uke holdt vi på til 20.00 hver dag, forteller hun.

Artikkeltags