Femte person fengslet i forsøk på drap på Greverud

NY SIKTELSE: Den femte og foreløpige siste personen er nå siktet og fengselet for fire uker.

NY SIKTELSE: Den femte og foreløpige siste personen er nå siktet og fengselet for fire uker. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fire familiemedlemmer ble varetektsfengslet for forsøk på æresdrap på en 18 år gammel jente. Nå er en femte person siktet og fengslet for fire uker.

DEL

OPPEGÅRD: Det var ettermiddagen tirsdag 12. september at en 18 år gammel jente ble forsøkt drept av sin egen familie. Mor, far og to søsken ble tidlig siktet og varetektsfengslet. Siktelsen lød på forsøk på drap. Politiet har hele tiden vært åpne om at de jobber etter flere teorier, æresdrap er ett av disse.

– Det er naturlig å tenke æresrelatert vold og vi etterforsker i det sporet, sa politioverbetjent Rikke Hallgren til Østlandets Blad, dagen etter voldsepisoden på Flåtestad.

Foreldre og søsken siktet etter drapsforsøk i Oppegård 

Flere avhør av de siktede

– Vi har full trøkk i etterforskningen og har gjennomført flere avhør av de siktede. De har blitt forelagt mer av det vi så langt har avdekket i saken og fått mulighet til å svare for seg, sa politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt, avdeling Follo til Østlandets Blad tirsdag.

– Kan du si noe om hvilke opplysninger de siktede har blitt forelagt?

– Nei, det kan jeg ikke. Det er generelt veldig vanskelig å gå i detalj i denne saken. Vi har mange hensyn å ta. Sikkerheten til den fornærmede er en av disse, sier Hallgren.

Siktet for medvirkning til forsøk på drap

I forrige uke ble den femte personen siktet og varetektsfengslet i saken. Siktelsen lyder medvirkning til forsøk på drap. Også her er politiet varsom med opplysninger. Det er en mann, men politiet er foreløpig ikke helt sikker på hvilket forhold han har til familien.

Politiet har snakket med skadet 18-åring 

Den fornærmede 18 år gamle jenta, ble stukket med en gjenstand. Politiet utelukker ikke at det kan være snakk om en kniv, men har så langt ikke funnet noe våpen. Hun er nå ute av sykehus. Politiet vil ikke ut med hvor jenta bor.

– Har avhør av den fornærmede gitt dere noen klarere indikasjon på om dette handler om et forsøk på æresdrap?

– Det kan jeg ikke si noe om, sier Hallgren.

– Har 18 åringen politibeskyttelse?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier politioverbetjenten.

Tirsdag denne uken ble det gjennomført refengsling av to av de siktede i saken. Politiet ber om fire nye uker for begge to. Det ble begjært lukkede dører under fengslingsmøtet.

Artikkeltags