Gå til sidens hovedinnhold

Gikk til angrep på Kristin og Egon med øks: – Kunne utvilsomt ført til død

Artikkelen er over 4 år gammel

Mannen som gikk til angrep på ekteparet fra Romerike er nå dømt til seks års fengsel for drapsforsøk.

«Han har hatt et dødelig våpen, og han har kastet det på NN. Å kaste en øks i hodet på en person kan utvilsomt føre til offerets død », skriver tingrettsdommeren i den ferske dommen, ifølge Nya Wermlands-Tidningen, skriver Romerikes Blad.

I slutten av november opplevde ekteparet Kristin Skoglund (52) og Egon Sølvgren (56) marerittet på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret i Töcksfors. En mann i 40-årene gikk til angrep på dem med kniv og øks etter en konflikt.

Politiet mener handlingene var drapsforsøk og nå er mannen dømt for dette i tillegg til en rekke andre mindre forhold.

Romerikes Blad snakket med Kristin Skoglund dagen etter den dramatiske hendelsen. Da forklarte hun situasjonen på følgende måte:

– Jeg oppfatter situasjonen da han står utenfor førerdøra til mannen min. Han skriker og er umulig å roe ned. Så roper han til noen i bilen sin at han trenger våpen. Ut av bilen kommer en ung kvinne med det jeg tydelig ser er en øks. Jeg forstår at vi må ha hjelp og setter kursen mot kjøpesenteret. Da skriker han at han skal drepe meg om jeg kontakter politiet.

Skoglund ble truffet i hodet med øksa, men klarte seg uten alvorlige skader. Den nå dømte mannen har ifølge NWT nektet straffskyld, men hans DNA ble funnet på både øksa og kniven.

Kommentarer til denne saken