Blir bedre av å spille sammen

SIKTER SEG INN: Banens beste spiller, Kjetil Kamark, sikter seg inn helt nede ved stolperota og gir DFI ledelsen 1-0 på straffespark. begge FOTO: HENRIK AASBØ

SIKTER SEG INN: Banens beste spiller, Kjetil Kamark, sikter seg inn helt nede ved stolperota og gir DFI ledelsen 1-0 på straffespark. begge FOTO: HENRIK AASBØ

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SEIERSTEN: – Vi stilte med samme lag som i forrige kamp, og ser at relasjonene blir bedre, sier DFI-trener Frode Birkeland. Men vinnermålet mot Korsvoll kom bare to minutter før full tid.

Da gjestene utliknet på sin andre sjanse i kampen, tolv minutter før full tid, var det nok mange som fryktet at det gikk mot to tapte poeng for Drøbak/Frogn.
De hadde dominert kampen, spilte spesielt bra før pause, for så å «sovne litt» utover i andre omgang. Det virket så trygt og greit på 1-0.
Etter utlikningen ble Mamadou Latyr sendt opp i angrep. DFI-treneren mente det fikk holde med tre mann bak.
Det gjorde det, og det ga resultater.
For i det 88. minutt dukket Latyr opp på nærmeste stolpe og headet et innlegg fra banens beste spiller, Kjetil Kamark, kontant i mål. Eller som Birkeland sa det:
– Hadde ikke nettet vært der, ville den ballen føket utenfor gjerdet.

Høye skuldre

2-1 var full fortjent til DFI, etter en tidvis god kamp. Men de var altså bare to minutter fra å få bare ett poeng, takket være sløsing med sjanser.
Da de fikk straffe tidlig i kampen og Kamark trillet den i hjørnet, senket det seg liksom en stemning som sa at dett var dett.
Det var det ikke.
– Vi snakket om det i pausen, at nå må vi skjerpe oss. Det er litt symptomatisk for oss at vi ikke setter sjansene våre, påstår han.
– Vi har litt høye skuldre i avslutningene, og dermed skyter vi keeperen deres god, sier DFI-treneren. Som også påpeker:
– Nå har vi dominert alle kampene i serien, etter Sarpsborg-kampen.

Samme lag

– Vi er blitt bedre for hver kamp, og nå stilte vi med det samme laget to kamper på rad, og ser at relasjonene mellom spillerne blir stadig bedre.
– Vi har hatt en tøff start på sesongen, men har klart oss bra.
– I dag faller vi ikke sammen selv om de utikner til 1-1 mot slutten av kampen.
– Men dere ble reddet av en midtstopper...?
– Ja, vi skremmer dem nok litt med å kjøre fram «Momo». Han tiltrekker seg mye oppmerksomhet og det blir fokus på ham, og han scorer også målet.
– Men han er fortsatt midtstopper i neste kamp?
– Ja, Momo er midtstopper nå, bekrefter Frode Birkeland.
– Det var sterkt å få den goalen da vi måtte ha den, litt sånn som Østsiden i flere kamper i fjor, mener DFI-treneren.
Det endte med opprykk for østfoldingene.

Fakta

DFI - Korsvoll 2-1 (1-0)
Seiersten stadion
3.divisjon fotball, menn
Tilskuere: Ca 200
Dommer: Ajdin Medic, Trosvik
Mål: 1-0 (straffe 16.) Kjetil Kamark, 1-1 (79.) Petter Hauge Johansen, 2-1 (88.) Mamadou Latyr
Gule kort: Cato Vonheim, DFI
DFI (4-4-2): Lars Sutterud - Sondre Nysether, Sanpreet Singh, Mamadou Latyr, Emil Steinmo (79. Mats Lien Vågan) - Kjetil Kamark, Benjamin R. Holme, Rino Falk Larsen (46. Ali Hossainpour), Thomas R. Bratshaug - Martin McCarthy og Espen Reinemo (56. Cato Vonheim).

Artikkeltags