Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer vanskeligstilte barn på båttur

«Båtfolk på Facebook» stiller med 15 båter

Artikkelen er over 5 år gammel

En dag med masse lek og moro på sjøen for barn som kanskje ikke har det så greit, er målet til Vegar Flo

FOLLO: Båtmannen Vegar Flo er en av administratorene bak facebookgruppen «Båtfolk på Facebook». En gruppe med over 18.000 følgere.

Etter at han tok initiativet til en kosedag på sjøen for barn som trenger en ekstra oppmuntring i hverdagen, har folk som vil bidra, stått i kø.

Båteieren tok også kontakt med gruppen Hjelp oss og Hjelpe, som delte initiativet videre med sine medlemmer.

Flo tenker spesielt på de barna hvor foreldrene ikke har hatt anledning til å ta dem med på ferie.

– Veldig mange barn gruer seg til å begynne i barnehage og skole etter sommerferien fordi de ikke har noe å fortelle. Foreldrene er evig takknemlig for denne muligheten. Ikke alle kan gi barna sine det andre barn tar som en selvfølge, mener han.

– Vi starter i gjestehavnen i Drøbak 21. august klokken 10.00. Nobina stiller med gratis buss fra Ski. Ferden går først til Sætre, og deretter gjør vi et strandhugg i Dragsund hvor vi fisker krabber, bader, griller og besøker Naturverkstedet. Redningsselskapet sørger for mye moro med RIB, vannski og tube. (Dersom de ikke må på oppdrag)

To butikker i Drøbak sponser grillmat og diverse kos. Akvariet i Drøbak åpner dørene med gratis guidet tur før avreise.

Til nå er det påmeldt 50 barn og 8 voksne. Foreløpig har det meldt seg 15 båter fra båtgruppen, så det er fortsatt godt med plasser ombord. Skipperen håper at de skal bli nærmere 100 stykker, inkludert båtmannskap.

– Det er også med barn av båtførere og flere andre medlemmer med barn ønsker å delta for at dette skal bli en fantastisk dag for dem som er i fokus.

Har du barn som ønsker å være med, kan Flo kontaktes på telefon: 98281978

LES OGSÅ: Økning i antall båtskader

LES OGSÅ: Flere «båtkirkegårder» avslørt i Oslofjorden

Kommentarer til denne saken