Slik kan alle i Ski realisere sine drømmer for lokalsamfunnet

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Har du en drøm om hvordan Ski kan bli enda bedre? Putt den i Drømmebanken og kanskje den blir noe av.

  DEL

  FOLLO: Drømmebanken med opprinnelse i Ås har i flere år prøvd å etablere seg. Nå tar flere kommuner sats for å spre engasjementet i lokalsamfunnet. Siden 2010 har Drømmebanken jobbet for å utløse skapertrang, handlekraft og lokalt engasjement og på lenger sikt er målet å styrke sosiale verdier i samfunnet. Hittil har det bare vært drømmebanker i Ski og Ås, men i forrige uke var daglig leder i Drømmebanken, Rikke Soligard, på besøk i Arendal for å åpne en ny.

  Etablere seg i Follo-området

  Soligard forteller at et av målene til Drømmebanken er at kommunene i Follo-området skal være pionerer for andre kommuner og deretter utvikle seg større og større.

  - Vi håper at alle kommunene i Follo-området har blitt med på dette prosjektet innen utgangen av 2016. Da kan alle se effekten det kan ha for lokalsamfunnet sitt, samtidig som andre kommuner ser at det funker. Alle er velkommen og vi er jo selvfølgelig veldig glad for at Arendal har valgt å bli med, forteller Soligard.

  Inn i skolene

  Blir det drømmebank i Aurskog-Høland vil Ungt entreprenørskap i Akershus jobbe med å få prosjektet inn i skolene.

  - Skolene i Aurskog-Høland har gitt positive signaler, vi tror det kan gi mye tilbake til samfunnet, hvis folk vet at det finnes noe som dette. Vi har allerede noe som heter gründercamp, der unge mennesker har muligheten til komme med sine ideer og prosjekter. Hvis det blir like bra som vi tror og håper, tror jeg muligheten er der for å gjøre det flere steder enn bare Aurskog-Høland også, sier leder for Ungt entreprenørskap i Akershus, Petter Skotland.

  Flere og flere finner veien inn i banken

  I tillegg til de tre nevnte over, er også Askim kommune langt på vei. Der er det bare snakk om tid før filialen er oppe og går. Aurskog-Høland kommune og Søndre Nordstrand bydel vurderer også om de skal kjøpe seg en filial til sine kommuner.

  Når filialen på Moltemyr settes i gang blir Arendal tredje det stedet hvor dette settes i gang.

  – Det kan være alle slags tiltak som gjør det bedre og artigere å være elev her og bo i bydelen. Også beboere, foresatte, FAU og SU kan sende inn forslag, som behandles av «bankstyret» to ganger i året. Det består av personale, elever og en representant fra kommunen. De plukker ut noen forslag som går til Drømmebanken, forteller rektor på Moltemyr Egil Mjåvatn til Agderposten.

  Artikkeltags