Noah (12) har en drøm om å lage filmfestival

FINSTAD: Noah går i 7. klasse på Finstad skole i Ski. Han drømmer om å lage sin egen filmfestival til høsten.BEGGE FOTO: ODD INGE RAND

FINSTAD: Noah går i 7. klasse på Finstad skole i Ski. Han drømmer om å lage sin egen filmfestival til høsten.BEGGE FOTO: ODD INGE RAND

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Noah (12) fra Ski har blitt bitt av filmbasillen. Det har lillebroren hans fått erfare.

DEL

SKI: Noah liker seg best bak kamera. Å fange et morsomt øyeblikk på film er gøy, og da er det ofte lillebroren til Noah som står foran kamera.

– Mamma og pappa vil ikke være med på film, ler Noah som nå har laget flere filmer hjemme. Nå håper han at det er mange andre barn som driver med det samme, og at alle kan samles om en filmfestival i Ski i september. Torsdag har han informasjonsmøte på Ski kino om akkurat det.

Slik kan elevene i Ski realisere sine drømmer for lokalsamfunnet 

Sommerfilmer

Noah tenker seg en filmfestival på Ski kino i september, og at de som skal være med på festivalen kan feste noen av sommerens minner på film i mellomtiden.

– Da har de god tid til å lage gode filmer, sier han. Han har hatt interesse for film en stund, og drømmen om å kunne lage sin egen filmfestival kom til livs da Rikke Soligard fra Drømmebanken kom på besøk på kommunalt elevråd i Rådhuset nylig.

– Da fikk jeg lyst å sette inn en drøm om dette i Drømmebanken. Jeg gjorde det samme kvelden, og det er ganske fantastisk, sier Noah om tilbudet.

Mange interesserte

Det er flere som er interesserte i film. Spesielt etter smarttelefonene sitt inntog som gjør at barna kan filme og redigere morsomme snutter på sine egne telefoner.

– Jeg fant et gammelt videokamera i kjelleren aller først, sier Noah. Nå filmer han alt mulig, både med venner og andre elever fra klassen.

– Jeg har laget filmer fra 2 minutter og opp til 45 minutter, forteller han. Torsdag håper han folk møter opp på Ski kino for å høre mer om den kommende filmfestivalen. Ski kino er også samarbeidspartner.

– Der må folk møte opp for å høre mer. Det må alle foreldre fortelle barna sine som sitter på rommene sine og filmer, sier en forhåpningsfull Noah.

Artikkeltags