FOLLO/ROSENHOLM: Etter to år med pandemi kunne Ungt Entreprenørskap Viken endelig arrangere Follomesterskap igjen. Det fant sted på Rosenholm Campus mandag 23. januar.

Flere enn noen gang

Hele 65 ungdomsbedrifter fra de videregående skolene i Follo deltok.

– Aldri har flere deltatt, og det er gledelig at skolene følger opp intensjonene i de nye læreplanene og legger til rette for at vi skal få fart på Norge igjen, påpeker daglig leder Petter Skotland.

I juryen satt blant annet fem av ordførerne i Folloregionen, samt representanter for lokalt næringsliv og tidligere elever.

Skal legges ned igjen

Vinneren av beste ungdomsbedrift ble Seacase UB fra Drømtorp videregående i Ski.

– Elevene skal i løpet av året starte, drive og legge ned sin egen bedrift som en del av sin opplæring. Undersøkelser viser at satsingen på entreprenørskap i skolen gir flere etablerere senere i livet, forteller Skotland.

Mandag ble det kåret vinnere i åtte kategorier, og elevene fikk en verdifull treningsarena før det store fylkesmesterskapet på Nova Spektrum den 2. mars. De åtte kategoriene er Beste logo, Bærekraftprisen, Beste markedsføring, Beste yrkesfaglige bedrift, Beste HR-bedrift, Beste salgsteam, Beste stand og Beste ungdomsbedrift 2023.