Drømtorp fikk andre- og tredjeplassen

Drømtorp videregående skole var vertskap for Akershusmesterskapet for helsefagarbeidere. Her ser du sølvlaget i aksjon under rollespillet i auditoriet.

Artikkelen er over 3 år gammel

Vertskapet gjorde det bra under Akershusmesterskapet for helsefagarbeidere på hjemmebane.

DEL

SKI: Konkurransen foregikk i auditoriet på skolen. Åtte lag fra fylkets videregående skoler og to lag med lærlinger skulle konkurrere i omsorg, kunnskap og ferdigheter på scenen med ”pasienter” i rollespill.

Konkuransen var puplikumvennlig og lærerik. Det kom et stort antall elever fra alle fylkets skoler og lærlinger for å heie frem sine kandidater. Det var ikke nok sitteplasser å oppdrive i auditoriet.

I tillegg kom det fagpersoner fra ulike interesseorganisasjoner som holdt foredrag for elever og andre om det å leve med ulike sykdommer. Det ble presentasjoner fra fagpersoner, pårørende eller den syke selv.

Viktig rekruttering

Det er mer enn tur til landsfinalen på Lillehammer som står på spill.

- Å sørge for at samfunnet utdanner nok helsefagarbeidere er en prioritert oppgave. Prognosene tilsier Norge har behov for 18.000 flere helsefagarbeidere i 2020, opplyser assisterende rektor Venche Thon ved Drømtorp videregående skole, avdelingsleder for helse og oppvekst.

Førsteplassen gikk til Emilie Ylven Westgaard og Juni Sannerhaugen fra Nannestad videregående skole. Drømtorp tok andreplassen med Caroline Phophan Hast og Cecilie Skredderhaug Enock.

To dager med øving

De var ikke alene om å få rampefeber da de kom inn i det smekkfulle auditoriet og skulle prøve å huske alt som skulle gjøres.

- Jeg tror det er likt for alle. Vi har fått øvd litt i praksisrommet på skolen på forhånd, sier Cecilie Skredderhaug Enock.

De fikk oppgaven to dager i forveien. De skulle hjem til to gamle søstre, der de både sjekket blodsukkeret, satte på støttestrømper, hjalp dem med frokosten og ga kostholdsveiledning.

- Siden vi går på skolen her, er vi godt kjent med apparatene vi bruker. Det er jo en fordel, sier Caroline Phophan Hast.

Ikke nok med det; Zunnun Iftikhar og Marius Nilsen, også de fra Drømtorp, kom på delt 3. plass.

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen var invitert til å stå for premieutdelingen på skoletorget torsdag ettermiddag.

Ved siden av konkurransen i auditoriet var det parallellsesjoner om demens, slag, epilepsi og kreft.

Håper på lærlingplass

Cecilie og Caroline er snart i mål med det andre skoleåret på Drømtorp.

- To-tre måneder igjen av skolen nå, så er vi ferdige. Til høsten er vi forhåpentligvis lærlinger, sier de.

De har vært på noen intervjuer, og er spente på å få napp og hvor de i så fall havner.

- Jeg skal på et intervju i Enebakk til uken, sier Caroline.

- Jeg skal også på et intervju i neste uke, sier Cecilie.

Da skader det jo ikke å ha en fersk andreplass i Akershusmesterskapet å vise til...

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken