Drømtorp-elever lager «Skam»-inspirert dramaserie om forviklinger og forelskelser i skoletiden

  Første klipp - "Skvådd" - Drømtorp vgs.

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Nå som «Skam» har pause, trår elever fra Drømtorp til og lager en serie der alle ingredienser er med for å skape et realt ungdomsdrama. Nemlig forviklinger, sjalusi, forelskelse og vennskap.

  DEL

  SKI: Det lille teamet bak «Skvådd» har jobbet med prosjektet siden slutten av januar. De er stort sett to bak kamera, og tre foran. Serien handler om førsteklasseelevene Sander, Leah og Emma som kommer inn dørene på Drømtorp videregående skole for første gang.

  Her kan du se flere klipp av "Skvådd"

  Av ungdom for ungdom

  «Skvådd» er et prosjekt som er skapt av ungdom, for ungdom. Elen Haksø og Johanne Johnsen Helledal fra 3. klasse på Medier og Kommunikasjon står bak prosjektet.

  – Vi startet på dette prosjektet med et mål om å møte ungdommen der ungdommen er, og det er på sosiale medier, forteller Elen. Hele serien ligger på «Skvådd» sine Facebook-sider. I tillegg har karakterene i serien sine egne fiktive Instagram- og Facebook-kontoer.

  Klipp og kapitler

  «Skvådd» opererer ikke med begreper som episoder og sesonger.

  I KANTINEN: Det er her mye skjer, i kantinen på Drømtorp Videregående Skole.

  I KANTINEN: Det er her mye skjer, i kantinen på Drømtorp Videregående Skole.

  – Vi jobber med kapitler, som består av mellom 4–5 klipp, forteller ungdommene. Nå har de nettopp startet på kapittel tre.

  – Vi har startet å produsere uten å egentlig vite hvor dette skal ende, forteller Elen. Men det er det mange på skolen som gjetter hva som skal skje fremover.

  – Vi henter litt inspirasjon fra det også, sier serieskaperne.

  Nytt kallenavn

  De tre ungdommene foran kamera har ikke akkurat lang erfaring med å oppholde seg der.

  – Jeg har ikke noe særlig med skuespillererfaring, men jeg syntes dette hørtes veldig gøy ut da jeg ble spurt, sier Nora Elisabeth Søvre som går i 1. klasse i studieretningen Helse og Oppvekst. Og så blir man jo fort lokale filmstjerner etter hvert som serien hanker inn flere og flere seere.

  PRODUKSJON: «Skvååd» filmes i skolens lokaler, og Johanne Johnsen Helledal holder mikrofonen stødig.

  PRODUKSJON: «Skvååd» filmes i skolens lokaler, og Johanne Johnsen Helledal holder mikrofonen stødig.

  – Vi får noen blikk noen ganger her på skolen. Mitt nye kallenavn er visst også «Skvådd-Sander», sier Bror Felix. Det har vært noen småkleine scener i serien, og ungdommen må gå over noen terskler av og til.

  – Man må jo det, skal det se mest mulig overbevisende ut. Da må man legge flauheten til side, og bare leve seg inn i det, sier Bror Felix. Og de kjenner seg igjen i situasjonene, og kan legge mye av seg selv i rollene.

  – Jeg skal være litt selvironisk og lite selvhøytidelig i serien, og det passer godt, sier Tuva Louise.

  Fortsettelse?

  Serieskaperne går ut dørene på Drømtorp for siste gang om få måneder. Hva som skjer med «Skvådd» etter det er uklart.

  – Vi er uansett klare med noen klipp til, lover Elen. Så er det fritt fram for noen andre å ta det videre når avgangselevene 3.-klassingene har dratt.

  – Hvis det er interesse fra noen til å fortsette med dette, skal vi skal være såpass greie at vi kan gi stafettpinnen videre, sier jentene og smiler.

  Artikkeltags