SKI: Det var nesten helt musestille i ishallen i hele helgen. Dette til tross for at 300 katter konkurrerte om dommernes oppmerksomhet.

Det er 5. eller 6. gangen, arrangøren er ikke helt sikker, at Ski ishall blir benyttet som arena for den store årlige katteutstillingen her på Østlandet.

Det er Smaalenene katteklubb som står som arrangør.

Helt stille

– Er det ikke stille her inne? Du kan nesten høre en knappenål falle, sier leder Roald Westre av arrangementskomiteen da ØB var innom søndag.

Utstillingen pågikk hele helgen og det var katter og deres eiere fra både fjern og nær, også fra Sverige.

20 ulike katteraser var representer denne helgen.

– Vi konkurrerer i eksteriør. Dette er en ren utstilling. Gemyttet har selvfølgelig også mye å si, sier Westre.

Rasekattene deles opp i fire hovedkategorier, og alle kategoriene var representert.

En av godbitene i år var en nesten helt ny rase, Singapura. Men ellers var det både persere og Hellig birma, Ragdoll og norsk skogkatt. Det var bengalkatter og afrikanske Mau- og Oci-katter som alltid vekker publikums interesse. For OCI-kattene var det et spesialshow lørdag.

Alle kattene som ble stilt ut, ble bedømt av dommere som vurderer dem ut fra en internasjonal standard i ulike konkurranseklasser der de kjempet om edle titler og sertifikater, sløyfer og pokaler – og Best-in-Show.

Dommerne representerte mange ulike land. Deriblant Italia, Finland, i tillegg til Danmark, Sverige og Norge.

– Jeg har dømt på katteutstillinger i 22 år, og er nok kjent for å være en rettferdig dommer, sier Raymond Alessandro Sætre mens han forteller en katteeier at deres katt burde vært bedre vasket. Den skulle rett og slett hatt seg et lite bad, sa Sætre.