Gå til sidens hovedinnhold

Elg spiste seg full på plommer, og la seg til å slappe av i villastrøk

Artikkelen er over 5 år gammel

En ung elgokse på noen hundre kilo trakk til seg mye oppmerksomhet torsdag morgen. Han gikk nemlig på fylla midt i et boligområde fullt av skolebarn.

OPPEGÅRD: Etter å ha vandret i nærheten av Østli skole rundt skolestart, trasket elgen opp gjennom et lite skogholt og inn Marens vei der han fant en bugnende hage full av fristende plommer og epler.

Jo mer han gomlet, jo mer ustø ble han. Før nattefrosten kommer, kan nedfallsfrukt gjære. Det fikk elgen merke.

Er man litt på druen, kan man nok fort bli litt sliten. Det ble unge herr elg også, og la seg godt til rette under ett av epletrærne og ble liggende en god stund.

Huseieren ble nærmest holdt som gissel i sitt eget hus, og ringte politiet som igjen kontaktet viltnemnda i kommunen.

- Han er drita full, på godt norsk. Her spørs det om vi må avlive dyret, sier Knut Thorstensen i viltnemnda.

For ustø for å jages

Han diskuterer en stund med andre kollegaer, før de tar en faglig avgjørelse for å ivareta liv og helse i nabolaget.

- Han er uberegnelig. Om han jages ut, er det ikke sikkert at han blir i skogen. Og med skolebarn i området er det ikke bra at han skal få vandre rundt, sier sønnen Erik Thorstensen.

Han er jeger og har blant annet skutt påkjørte dyr for viltnemnda tidligere.

Teksten fortsetter under bildet

 

På vandring: Elgoksen skal ha blitt sett i nabolaget fra morgenkvisten. Han har da tuslet ned til skolen og så kommet tilbake til veien med de fristende hagene.

- Det er jo guffent. Selv om vi ikke vil avlive elgen, vet vi ikke hva han finner på i den tilstanden han er i. Vi kan ikke risikere at han sjangler ned i skolegården, sier Knut Thorstensen.

Etter avklaring med politiet, tar jegeren med seg rifla inn i hagen og avliver elgoksen effektivt, og oksen blir fraktet ut av hagen.

I følge Knut Thorstensen er det ikke uvanlig at elgen blir full på denne tiden da det er mye nedfallsfrukt å finne. Helst vil viltnemnda jage dyra til skogs, men denne var så uberegnelig at det ikke lot seg gjøre. Thorstensen ville ikke ta ansvar for konsekvensene hvis den fulle elgen skulle komme i kontakt med folk i trafikken, på skoleveien eller i skogen.

Viltnemnda oppfordrer alle  til å vise varsomhet overfor elg.

Thorstensen har i det siste rykket ut på tre elgpåkjørsler.

- Det er for mange elg i forhold til terrenget de har igjen, sier han.

Eivind Sundt har tatt elgoksen på sin Fløysbonn-kvote. Der var det fellingstillatelse for en okse. Selv om jakta ikke starter før mandag, er elgjakta altså over i Fløysbonnfeltet for i år.

Kommentarer til denne saken