E18 gjenåpnet etter eksplosjon på bensinstasjon i Sandvika

Av

Siste: E18 er gjenåpnet ved Sandvika etter eksplosjon og brann på bensinstasjon. Avkjøringen mot E16 er fortsatt stengt tirsdag morgen.

DEL

SANDVIKA: Like over klokken 17.30 mandag meldte Oslo politidistrikt at nødetatene var på vei til en bensinstasjon ved Sandvika Storsenter etter meldinger om en eksplosjon, skriver Nettavisen.

Klokken 17.46 bekrefter politiet at det har skjedd en eksplosjon på bensinstasjonen. Stasjonen er en hydrogenstasjon.

E18 ved Sandvika er stengt i begge retninger på grunn av eksplosjonsfare, det melder Veitrafikksentralen på Twitter. Også E16 blir stengt ved Bjørnegårdtunnelen.

Veitrafikksentralen anbefaler omkjøring via E134 Oslofjordtunnelen eller via Hokksund riksvei 35 dersom man kjører på E18.

Klokken 18.21 melder Vegtrafikksentralen at det fortsatt er stengt på E18 Sandvika i begge retninger og på E16 Bjørnegårdtunnelen i retning Sandvika på grunn av brann i en bensinstasjon. Politiet informerer om at dette kan ta tid.

Klokken 19.43 var meldingen at E18 fortsatt var stengt i begge retninger og E16 Bjørnegårdtunnelen i retning Sandvika. Politiet sa da at brannen ikke var under kontroll. Det var kø fra Asker i retning Oslo og kø fra Stabekk i retning Sandvika. Klokken 20.24 var E18 åpen i begge retninger forbi Sandvika, men man måtte fortsatt regne med etterslep av kø.

Klokken 21.59 er Bjørnegårdtunnelen åpen mot Sandvika. Påkjøring fra E16 mot Oslo er fortsatt stengt. Bilister mot Oslo må til Slependen, snu der og så tilbake mot Oslo.

Klokken 4.45 tirsdag morgen melder Vegtrafikksentralen at avkjøringen mot E16 og påkjøringen fra E16 i retning mot Oslo fortsatt er stengt på grunn av opprydningsarbeid. Fv. 618 Sandviksveien er stengt ved Kadettangen.

Klokken 07.13 tirsdag morgen er alle sperringene fjernet, og det er åpent for trafikk for av- og påkjøring til E18 og E16.

Voldsomt smell

Nettavisens kommersielle innholdssjef Thomas Gulbrandsen var ute på løpetur da han hørte et voldsomt smell ved Kadettangen, noen få hundre meter fra ulykkesstedet

- Det dannet seg raskt en stor røyksky ved politistasjonen i Sandvika, og da han kom frem til hydrogenstasjonen, stod den i full fyr. Politiet beordret skuelystne på nedsiden av broen mellom Kadettangen og politihuset om å trekke tilbake grunnet eksplosjonsfare, sier Guldbransen til Nettavisen.

Politiet jobber nå med å sette en god sikkerhetsavstand på stedet etter anbefaling fra brannvesenet. Det er per nå ikke meldt om noen skadde.


Artikkeltags