Politiet lover kontroller etter ulovlig kjøring på E6: – De utsetter seg selv og andre for livsfare

Flere bilister kjørte ulovlig av E6 i påkjøringsrampen ved Horgen mandag ettermiddag. ØBs journalist talte opp mot 40 ulovlige avkjøringer i de tre timene han var på stedet.

Flere bilister kjørte ulovlig av E6 i påkjøringsrampen ved Horgen mandag ettermiddag. ØBs journalist talte opp mot 40 ulovlige avkjøringer i de tre timene han var på stedet. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Flere titalls bilister prøvde å unngå E6-køen ved Horgen mandag ettermiddag ved å kjøre av motorveien i påkjøringsrampen. Politiet nærmest lover kontroller i fremtiden.

DEL

FROGN: – Når folk snur og kjører motsatt vei, ser vi svært alvorlig på det. De utsetter både seg selv og andre for livsfare, sier Marius Gunnerud, leder for nærpolitiseksjonen i Øst politidistrikt, avdeling Follo, til Østlandets Blad.

Han lover at politiet kommer til å følge med på hva som skjer. Når bilistene er lei av køen som oppstår i forbindelse med rehabiliteringen av Nordbytunnelen, kan de ty til drastiske grep.

– Da er det snakk om umiddelbart førerkortbeslag og anmeldelse. Selve straffen må påtalemyndigheten ta seg av, for dette er et såpass grovt brudd på veitrafikklovens paragraf 3, sier Gunnerud.

Han oppfordrer alle bilister til enten å ha tålmodighet i den unngåelige køen, eller bruke omkjøringstraseene som Statens vegvesen anbefaler.

Nytt av året: Veikamera

Seksjonsleder Marita Birkeland i Statens vegvesen gjentar overfor ØB at de ikke vil se slik adferd i trafikken.

Birkeland sikter spesielt til alle bilistene som benyttet seg av påkjøringsfilen ved Horgenkrysset for å komme ut av køen. Her tok utålmodige sjåfører glatt en 180 graders sving og kjørte mot enveiskjøringen.

I år har veimyndigheten satt oppe kamera ved krysset, som veitrafikksentralen vil følge med på, og eventuelt kontakte politiet om ulovligheter skjer.

– Kameraet gjør at veitrafikksentralen ser det litt bedre enn i fjor.

– Hva kan dere gjøre for å forhindre at slike hendelser skjer?

– Det er vanskelig å komme på så mye mer. Det skal være krevende å snu der. Man vet hva man gjør når man har snudd og kjører feil vei. Vi må bare anmode og minne folk om å ikke gjøre det.

Svir også i lommeboken

– Når du er i trafikken, så er det en ting som er det viktigste du skal tenke på – det er din egen og andres sikkerhet. Det er det som er regel nummer én i trafikken, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If Forsikring, til Østlandets Blad.

Han forteller at du kan få avkortning på forsikringen om du har opptrådt grovt uaktsomt, men at slike hendelser vurderes fra sak til sak.

– Dersom det oppstår en ulykke, er det alltid mange detaljer som spiller inn. Men det å tenke på sikkerheten er det som må være i «førersetet». Disse spillereglene er så viktig å følge, sier Clementz.

Veitrafikklovens paragraf 3

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen.

Artikkeltags