SKI: Bufferkursene som Familievernkontoret i Follo har holdt i noen år, er svært populære.

– Bufferkurset er et samlivskurs for «par som har vært sammen lenge nok til å oppdage at de samme konfliktene har en tendens til å gjenta seg». Kurset har vært veldig populært og vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra deltagerne. Kurset ble i sin tid utviklet ved Follo familievernkontor av psykologspesialist Anne Marie Fosse Teigen. Det er vi stolte av, sier psykologspesialist Ida Marie Brose hos Familievernkontoret i Follo.

LES OGSÅ: – Det er blitt lettere å snakke om at jeg sliter med hodet

Fem helger i oktober og november er blitt satt av til kursene.

To er allerede fulle, så nå søker psykologspesialist Ida Marie Brose og psykologene Helena Holmen og Kristoffer Aune Kostveit etter flere par som ønsker å delta på kursene som holdes over en helg.

Store temaer

Det er plass til seks-syv par på hver kurshelg. Noen par velger å bruke hele helgen til å jobbe med forholdet, og legger seg inn på hotell.

– Det er ganske intensivt. Vi starter ved 10-tiden og slutter ved 18-tiden. Men da har vi en god lunsj i Ski på lørdag, mens vi har pizza som avslutning søndag, forklarer psykolog Helena Holmen.

De opplyser videre at kursene ikke er et sted hvor parene utleverer seg, men er et kurs hvor hvert par får oppgaver de skal løse i egne rom etter at psykologene har snakket litt om hvordan de kan jobbe med å løse problemene.

– De får informasjon om ulike verktøy de kan ta i bruk, seksualitet i forholdet, hvordan man kan ivareta parforholdet i en travel hverdag, følelser og reparasjoner etter krangler. Det er store temaer som blir tatt opp, sier Holmen videre.

Etter helgen får parene med seg et hefte hjem som de kan bruke når kurset er over.

God stemning

De ansatte på Familievernkontoret forteller om at det rift om å få være med på kursene.

– For oss er det artige kurs å være med på, og mange har lyst til å være med, sier de.

Under kursene blir det sørget for god stemning med hyggelig atmosfære.

– Det skal være en positiv ramme rundt det hele, sier Brose som håper mange melder seg på kursene.

LES OGSÅ: Anja fra Ski har virkelig fått kjenne hvordan kropp og hode henger sammen: – Jeg vil vise at man ikke er alene

Om det blir tilsvarende kurs neste år, er de fremdeles usikre på. Så dette kan være siste sjanse på en god stund.

Bufferkursene ved Familievernkontoret i Follo er gratis, og du kan melde din interesse her.