Ekstremt engasjement rundt skilsmisseønsket mellom Ski og Oppegård

OVERRASKET: Jarle Ørnebo, til venstre og Morten Lerdal er overrasket over det store engasjementet og responsen på å se på muligheten for en skilsmisse mellom Ski og Oppegård.

OVERRASKET: Jarle Ørnebo, til venstre og Morten Lerdal er overrasket over det store engasjementet og responsen på å se på muligheten for en skilsmisse mellom Ski og Oppegård. Foto:

Etter at ØB skrev om ønsket fra Morten Lerdal og Jarle Ørnebo om at det blir utredet hva en oppløsning av ekteskapet mellom Ski og Oppegård, har responsen vært enorm. – Det er åpenbart at det er noe som ulmer i befolkningen.

DEL

KOLBOTN: Verken Morten Lerdal eller Jarle Ørnebo, begge fra nordre del av Nordre Follo kommune, er veldig fornøyd med resultatet av sammenslåingen av kommunene Ski og Oppegård. Ut fra responsen i etterkant av reportasjen i ØB fredag, er de ikke alene.

Morten Lerdal var tidligere kommunepolitiker for Frp i gamle Oppegård kommune. Han er i dag ikke politisk aktiv, men sitte på siden av beslutningene og raser i dag over hva ekteskapet mellom Ski og Oppegård har ført til. Altfor mange millioner av kroner blir brukt til alt annet enn til innbyggerne, fortalte han avisen.

LES OGSÅ: Uansett utfallet, kommer det et valg om noen år og da håper jeg innbyggerne i Oppegård husker på dere alle sammen

Godt i gang med underskriftskampanjen

Nå er Lerdal i gang med en underskriftskampanje for å få gjennomført en folkeavstemning om ekteskapet mellom kommunene skal brytes eller ei. For å få til dette må han ha 1200 underskrifter. Det mener han vil gå greit. Allerede nå, knappe 24 timer etter at han la den ut, har 567 innbyggere skrevet under på det samme kravet.

LES OGSÅ: De tapte kampen om makten i Nordre Follo – nå forteller de hvordan de ville styrt kommunen annerledes enn partiene som gjør det i dag

I ØB's artikkel fra fredag, la vi også inn en spørreundersøkelse, hvor vi ba leserne ta stilling til om ja eller nei til om storkommunen skal splittes til gamle Ski og Oppegård. Hele 1709 personer har vært inne og stemt. Dette er skyhøyt over andre undersøkelser i regi av ØB. 67 prosent av dem som så langt har stemt ønsker skilsmisse. 26 prosent vil beholde Nordre Follo kommune, mens 7 prosent er usikre.

– Skal ikke undervurdere engasjement og murring i befolkningen

– Jeg hadde ikke forventet så stor respons, men synes det er bra. Det er helt åpenbart at det er noe som ligger og ulmer i befolkningen vår, sier Lerdal til ØB i dag.

Frp-politiker i Nordre Follo kommune, Jarle Ørnbo følger opp.

– Det er sunt og fornuftig med debatt. Vi som politikere skal være forsiktige med å undervurdere engasjement og murring blant innbyggerne våre. Men jeg må si at reaksjonene har vært flere og kraftigere enn forventet etter at vi sto frem i ØB.

LES OGSÅ: Morten og Jarle krever folkeavstemning for å få til en skilsmisse mellom Oppegård og Ski

Venter spent på ordførerens svar

For et par uker siden, sendte Lerdal inn en del innspill til ordfører Hanne Opdan og resten av kommunestyret. Der ber han om at en skilsmisse blir utredet.

– Det er ikke slik at jeg ønsker å gjennomføre en skilsmisse, koste hva det koste vil. Men jeg ber om at det blir diskutert og utredet skikkelig, avslutter Lerdal.

Onsdag kveld er det kommunestyremøte og både Lerdal og Ørnebo er spent på hva ordfører Hanne Opdan sil si. Her kan du følge møtet:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken