ÅS: Åpningen av lynladestasjonen torsdag var en stor begivenhet. Rochmann forteller om inviterte fra hele Norden og Teslaer på rekke og rad. To nye ladetårn som kan lade elbiler med opptil 350 kW effekt har fått plass ved siden av de eksisterende hurtigladerne på 50 kW og to mellomraske ladere på opptil 22 kW.

– Så stolte er vi at vi delte ut 300 kaffeavtaler, ivrer butikksjefen. Med superladeren blir ladetiden nesten halvert.

– Avhengig av batteritype, kan de hurtigste lade på ti minutter mot normalt 18 minutter, forteller Rochmann.

Det er ladeleverandøren fortum Charge & Drive som åpnet lynladestasjonen. At Nordens første skulle ligge akkurat langs E18 ved Nygårdskrysset, er en vurdering fra nasjonalt hold.

– En årsak er vår sentrale beliggenhet. Vi er en stasjon med fart og spenning, smiler Rochmann.

Hun har erfart en enorm utvikling av elbiler.

– At vi kan bli like store på el som på bensin og diesel er veldig positivt.

Shell-stasjonen har hatt ordinære ladestasjoner for elbiler i flere år, og har lagt til rette for dem som skal ha strøm.

– Når disse sjåførene kommer hit for å lade, setter de av mer tid enn andre som haster gjennom for å fylle annet drivstoff. Her har vi sitteplasser, og det er som om sjåførene bruker tiden til å lade seg selv samtidig som de setter bilen til lading, ler butikksjefen.

Fortum bygger nå opp en ladekorridor mellom Oslo, Stockholm og Helsingfors, og i løpet av året skal det bli totalt fire lynladestasjoner ved Nygårdskrysset fordelt på Shell og MC Donalds.

Ifølge tek.no, er det foreløpig ingen elbiler på markedet som kan nyttiggjøre seg så kraftig lading som 350 kWh, men det kommer snart utgaver som kan ta opptil 150 kWh. For tiden er prisen for lynlading den samme som for hurtiglading: mellom 2,50 og 3,00 kroner per minutt.