Elev i Oppegård innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse

Artikkelen er over 1 år gammel

En elev ved Vassbonn skole er lagt inn på sykehus med meningokokk sykdom (smittsom hjernehinnebetennelse).

DEL

OPPEGÅRD: Onsdag 29. mai fikk kommunelegen i Oppegård varsel om at en elev ved Vassbonn skole er innlagt på sykehus med mistanke om meningkokk sykdom eller smittsom hjernehinnebetennelse. Nærkontakter er varslet og det er iverksatt tiltak.

Diagnosen er nå bekreftet av Folkehelseinstituttet, skriver Oppegård kommune i en pressemelding onsdag kveld.

- I løpet av dagen og kvelden ble skolen, elever, foreldre/pårørende og nærkontakter kontaktet og tiltak iverksatt. Tidligst fredag denne uken vil Folkehelseinstituttet få avklart om det er aktuelt med vaksinasjon av nærkontakter. Smittevernkontoret vil da ta kontakt med aktuelle personer og tilby vaksine. Fastleger og legevakten er orientert, opplyser kommunen.

Rask behandling

Oppegård kommune viser til Folkehelseinstituttet som på sine sider opplyser at nesten alle tilfeller av invasiv systemisk meningokokksykdom (smittsom hjernehinnebetennelse, blodforgiftning) er enkeltstående tilfeller. Kun ved 1-3 % av tilfellene er det flere tilfeller en den ene (ref. Meningokokksykdom – veileder for helsepersonell www.fhi.no ). Det er små barn og ungdommer som er mest utsatt, og oppdagelse av tidlige sykdomstegn og rask behandling er viktig.

På nettsiden til Folkehelseinstituttet finner man informasjon og råd om meningokokk sykdom. Oppegård kommune henviser til fastlege, legevakt og smittevernkontor ved Kolbotn helsestasjon dersom man har spørsmål. Smittevernkontoret kan kontaktes utenom ordinær åpningstid og også torsdag 30. mai på telefon 982 98 747.


Artikkeltags