Gå til sidens hovedinnhold

Hele elgflokken på plommeslang på Greverud

Artikkelen er over 3 år gammel

Hagen til ekteparet Håland i Theodor Kittelsens vei på Greverud er et populært spiskammer for skogens dyr.

GREVERUD: I desember 2014 skrev ØB at de ble holdt som gissel av fire store elger.

– Det var ØBs ord! Elgene oppholdt seg i vår hage og i det lille skogholtet rundt hagen i flere timer, og det er ikke til å legge skjul på at det etter hvert ble mer skummelt enn hyggelig. Etter tre timer klarte de heldigvis å finne veien ut, minnes Inger-Lise Håland.

Én elg, to elger, tre ...

Minnet om da skogens konge med familie kom på besøk for snart tre år siden, ble vekket til live tirsdag morgen.

– I morges våknet jeg til en liten lyd utenfor vinduet. Tenkte at det kanskje var noen skjærer, men tittet ut for sikkerhets skyld. Der sto TO elger og spiste på plommetreet vårt, og jammen dukket det ikke opp enda en ... Må innrømme at jeg var takknemlig for at jeg ikke hadde noen viktige avtaler og så for meg flere timers innestenging av elgene. skriver fru Håland i en mail til ØB.

Fransk visitt

Denne gangen ble det en kort visitt fra kongefamiliens side.

– Disse var tydeligvis litt mer intelligente enn mitt forrige besøk! Etter å ha blitt litt rastløse og vurdert flere utgangsmuligheter, valgte de etter cirka en halvtime stien rådyra pleier å ta og fant veien ut av skogholtet vårt og over i den «store skogen» på andre siden av veien. Jeg er litt skuffet over at «eventyret» tok så fort slutt, men takknemlig for at de er tilbake i skogen der de hører hjemme!

– Se opp for eplefull elg!

ØBs journalist har full forståelse for at Inger-Lise Håland synes det er greit at elgene til slutt gikk sin vei. Undertegnede flyttet til svært landlige strøk i Skotbu høsten for fire år siden, og fikk denne advarselen:

– Se opp for eplefull elg!

Elg som spiser nedfallsfrukt som har begynt å gjære, er ikke alltid så greie å ha med å gjøre. De er tøffe nok som de er, og med litt promille er de ikke redd noe som helst. En nabo hev til og med kinaputter mot elgen, et forsøk på å få dem til å fjerne seg fra eiendommen. Uten at det hjalp det minste.

– Det var godt de ikke oppdaget eplene våre da! Da hadde de nok sovet ut rusen i hagen, svarer hageeieren på Greverud når hun får høre om tildragelsen.

LES OGSÅ: Holdt som gissel av fire elg i hagen

LES OGSÅ: Elg spiste seg pære full på plommer

Kommentarer til denne saken