Måtte skyte elgkalv på Østfoldbanen

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Inger Eidem i Holteveien på Kolbotn satte nesten kaffen i halsen da hun fikk øye på en elgkalv i togsporet til Østfoldbanen tirsdag. Her går det vanligvis rundt 220 tog i døgnet.

DEL

KOLBOTN: Kolbotn-kvinnen satt ute på terrassen hjemme i Holteveien da hun oppdaget elgkalven som hadde forvillet seg inn på skinnene.

– Det er mye rådyr, men elg har jeg ikke sett før. Jeg skjønner ikke helt hvordan den har kommet seg inn, for det er jo gjerdet inn hele veien, sier Inger Eidem.

Den tidligere ØB-journalisten varslet både den lokale viltnemnda og Bane Nor, for selv om Østfoldbanen er stengt i seks uker og tog erstattet med buss, er det fremdeles noe trafikk på linja på grunn av arbeid på og langs skinnegangen. 

Deretter satte hun seg i bilen og kjørte i retning Kolbotn sentrum, dit elgen forsvant. På broen møtte hun viltnemndas representant, som ikke hadde sett noe til dyret.

– Herregud, den er svær!

Første gang Inger så elgen, var rett før klokka ett tirsdag. Rundt halv fire samme dag ringer ØB opp for å høre historien. Da dukker kalven opp igjen.

– Nå ser jeg den igjen! Den står og beiter borte ved et skur rett ved sporet, på Kapellveien-siden. Herregud, den er svær! utbryter hun før hun må legge på. Ny varslingsrunde venter. Og kanskje flere bilder fra det uvanlige besøket i Holteveien.

SISTE: Klokken 18:45 melder Follopolitiet at elgkalven er skutt av vilnemnda med to skudd på toglinjen ved Kolbotn.

På feil sted til rett tid

Som Inger Eidem skriver på Facebook-siden sin:

"På feil sted til rett tid.

Er du elgkalv og forviller deg ut på Østfoldbanen ved Kolbotn, ja, så har du flaks når du gjør det i juli. Nå er det som kjent buss for tog i seks uker. Ellers dundrer ca 220 tog forbi i døgnet. Det er riktignok noe trafikk på sporet pga arbeid på og langs togskinnene, så jeg varslet Viltnemnda og Jernbaneverket. Håper elgkalven finner tilbake til skogen!"

LES OGSÅ:  Livsfarlig at det får gro igjen langs viltgjerdene på E18

Artikkeltags