Trenger penger til ny møteplass på Ellingsrud

BER OM STØTTE: Velleder Erika Lundin, foran til høyre, ønsker å få på plass en ny leke- og møteplass i Ski.

BER OM STØTTE: Velleder Erika Lundin, foran til høyre, ønsker å få på plass en ny leke- og møteplass i Ski. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Park Ellingsrud Velforening har startet en storstilt kronerulling. Målet er å få på plass utstyr som skal glede både store og små i nærmiljøet.

DEL

SKI: Det er mange barnefamilier på Ellingsrud i Ski, men avstanden til nærmeste lekeplass er altfor stor. Ønskene og målet med den pågående kronerullingen, er å få på plass en ny møteplass i nærmiljøet.

Per i dag er nærmeste lekeplass, Waldemarhøy. Dit sender du ikke de minste barna alene.

I nærheten av Ellingsrudveien, ligger det en liten skog, med akemuligheter på vinterstid. Nederst i bakken er det en åpen plass. Det er her vellet ønsker seg huske- og klatrestativ, grillhytte, vippehusker, bord og benker. Til sammen har de budsjettert med at de trenger 600.000 kroner.

– Vi satser stort. Selve området er kommunalt, men vi har fått bruksrettet vi trenger, sier leder av vellet, Erika Lundin.

Da ØB er innom søndag, er det mange, både små og store, som koser seg med aking og sosialt samvær. Det er cirka 300 hus, som sogner til vellet på Ellingsrud, men de har ingen lekeplass.

– Ski kommune er i vekst og vi mangler lekeplasser i nærområdet. En møteplass i nærmiljøet skaper samhold, fellesskap og venner for barna våre. Fysisk aktivitet og sosialt samspill er viktig og vi håper at alle i nærområdet og lokale bedrifter har lyst å bidra, sier Lundin.

Vellet har allerede sjekket priser på utstyr de trenger. 100.000 til grillhytte og 500.000 kroner til lekeapparater og benker med bord, er målet for kronerullingen.

– Vi har allerede fått 45.000 kroner fra nabomillionen, som kommunen delte ut. I tillegg har vi sendt ut mailer til lokale bedrifter som vi håper kan hjelpe oss med å få på plass en fin møte- og plass hos oss, sier Lundin.

I tillegg til mailer som er sendt ut, har vellet også søkt penger hos Sparebank- og Gjensidigestiftelsen. Hos Sparebankstiftelsen ble det avslag. Gjensidigestiftelsen har ennå ikke gitt noe svar.

Er du en som ønsker å bidra til denne møteplassen, kan du gå inn på vellets Facebookside. Mandag morgen var det kommet inn drøye 3000 kroner fra åtte bidragsytere.

Artikkeltags