Gå til sidens hovedinnhold

Emilie Hollow (22) fra Ås har jobba med Alan Walker, Seeb og Ruben - nå slipper hun ny låt

Artisten fra Ås er klar for å erobre musikk-strømmernes hjerter nok en gang. Hør låten nederst i denne sak.

ÅS: Østlandets Blad har ved flere anledninger skrevet om Emilie Hollow fra Ås. Hun har i mange år markert seg lokalt i kulturlivet, men også internasjonalt har stemmen hennes vakt oppsikt.

Ved siden av fokuset på egen artistkarriere har Emelie Hollow tross sin unge alder allerede lang erfaring som låtskriver. Hun har reist rundt å skrevet for andre i Stockholm, København, London og Nashville, samtidig som hun har en rekke store samarbeid å se tilbake på, blant annet med Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Alexander Oscar, Jesper Jenset og ikke minst, Alan Walker. Sistnevnte og Emelie samarbeidet om låten «Lily» hvor Emelie i tillegg til å skrive, også har lånt bort vokalen sin. Låta har p.t. mer enn hele 2 milliarder streams på verdensbasis.

– Man blir aldri helt utlært som artist og låtskriver. Jeg begynte å skrive musikk da jeg var 10–11 år. Da syntes jeg at jeg var kjempeflink. Når jeg spiller i dag, er det kanskje ikke de låtene jeg trekker frem først hvis jeg skal presentere meg selv, fortalte Emelie Hollow i et intervju med Østlandets Blad i sommer.

– Man utvikler seg, og så vokser man som menneske også. Det har mye å si for hva slags musikk jeg liker, hva jeg opplever i livet. Jo eldre jeg blir, jo mer får jeg å skrive om og flere erfaringer, sa hun

Emelie Hollow har fått brukt koronatiden til å skrive mye nytt materiale. Hun liker godt både å fremføre egne låter og skrive for andre.. Nå slipper hun ny låt.

Les mer

Arja (32) og Roger (31) møttes på melkekjøla på Rema 1000 i Ski – nå er de forlovet: – Jeg var litt usikker, for han er den første som har spurt meg om det

Monster

Emelie Hollows nye låt heter «Monster», og er den andre låten ut i det kommende albumprosjektet som til sammen utgjør tre kapitler, tre faser. Albumet og kapitlene tar utgangspunkt i et kjærlighetsbrudd og alle aspekter rundt dette. « Monster » handler om å bli ufrivillig syndebukk når noen andre trenger å lette på sin egen samvittighet. Den handler om misforståelser og forventninger som ikke oppfylles - hvordan noen kan pålegge deg intensjoner du aldri har hatt og få deg til å føle at du er problemet, eller monsteret.

Låten beskrives som følelsesladet og atmosfærisk. Den er oppfølgeren til albumets førstesingel « Break It Right (feat Ruben)»,

Med sin særegne og unike vokal har Emelie Hollow satt spor som artist. I 2016 og 2017 ga hun ut en rekke enkeltstående låter og hun havnet høyt på norske radiolister med julelåta «Feeling of Christmas». Høsten 2019 slapp hun sin debut-EP, som smakfult sydde sammen og viste en dybde i Emelies låtskriverkunst og artisteri. Hun har en spesielt sterk formiddlingsevne, noe som fullsatte saler var vitne til på bylarm 2020 hvor hun blåste både publikum og en samlet platebransje av banen.

Her kan du høre låten:


Kommentarer til denne saken