NORDRE FOLLO: Jacobsen er leder i Oppegård og Ski Sanitetsforening. De ble tidlig klar over at Kiwanis ikke kunne levere de tusen risene slik de pleier, og innså at salget av fastelavnsris også hang i en tynn tråd. Ideen om å lage fastelavnsbusker til sykehjemmene i Nordre Follo kommune, dukket opp på et styremøte.

- Vi tok kontakt med skogbestyrer Reidar Haugen og hentet trær ved Paddetjern. Så pyntet vi sist fredag, på klubbhuset til OI. Finstadtunet, Solborg, Langhus, Greverud, Bjørkås og Høyås har fått trær, forteller Jacobsen.

Les også: Moving Mamas fikk bestilling på 2000 smitteverndrakter - så fikk de industrisymaskin til 36.000 for å få unna ordrene

Vipps-aksjon

Førstkommende søndag er det fastelavnssøndag, og inneværende uke pleier sanitetskvinnene å selge de fargerike fastelavnsrisene ved butikker og kjøpesenter i kommunen. Netto får foreningen inn mellom 50.000 og 70.000 kroner på salget. Pengene går til forskning på kvinnehelse, og som gaver til ulike formål i lokalmiljøet. I 2020 delte de ut gaver til forskjellige formål for 250000.

- Små fjær har blitt til store kvinnemedisinske vinninger. Nå håper vi at vår trofaste skare av kjøpere av fastelavnsris kan tenke seg å vippse et valgfritt støttebeløp, oppfordrer Sissel Jacobsen og takker på forhånd.

Ett ris ville ha kostet 100 kroner, og vippsnummer er 71398.

I år er det 75 år siden fastelavnsris ble lansert, og Norske Kvinners Sanitetsforening fyller 125 år nå i februar 2021.

- Vemodig ikke å kunne selge fastelavnsris i år?

- Vi synes det er trist at fjæra fyker ut døra uten at vi får vært med, svarer Sissel Jacobsen, leder i Oppegård og Ski Sanitetsforening.