Gå til sidens hovedinnhold

En aktiv næringspolitikk som skaper jobber og kutter utslipp

Regiondirektør i NHO, Nina Solli, utfordrer stortingskandidatene på hva vi vil gjøre for å skape flere lønnsomme arbeidsplasser i årene fremover. Her er svaret fra Tuva Moflag i Arbeiderpartiet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med Arbeiderpartiet i regjering skal staten føre en aktiv næringspolitikk, der vi tar hele verktøykassen i bruk for å skape nye jobber og kutte utslipp.

Norge står overfor tre enorme oppgaver i tiåret som kommer. Vi må skape tusenvis av jobber i privat sektor, vi må øke eksporten utenom olje og gass samtidig som vi skal nå Norges klimamål for 2030. For norsk næringsliv og norske eksportbedrifter er EØS-avtalen den viktigste rammebetingelsen som sikrer tilgang til det Europeiske markedet.

Arbeiderpartiet er EØS-avtalens fremste forsvarer.

For å løse de store oppgavene vi står overfor på 2020-tallet, trenger vi et sterkt fellesskap og en politikk som står opp for den norske arbeidslivsmodellen. Eierskap, kapitaltilførsel og regelverk for offentlige anskaffelser er blant verktøyene vi kan bruke for å legge til rette for nye næringsmuligheter. Vi skal satse mer på infrastruktur, dele opp anbud, og sikre at mer av verdiskapingen fra offentlige kontrakter blir igjen i Norge. Vi vil styrke eksportfinansieringstilbudet, og forenkle virkemidlene som skal støtte bedrifter.

Follo er mulighetenes region. Vi har en sentral beliggenhet langs de store transportaksene, vi får et kraftig forbedret kollektivtilbud gjennom Follobanen. Det er fortsatt et større potensial for å ta ut gevinster av de sterke kunnskapsmiljøene i Ås. Stat, kommune og fylkeskommune må spille på lag med universitetet for å legge til rette for at innovasjon og forskning også kan føre til nye arbeidsplasser i regionen.

Arbeiderpartiet har som mål å øke sysselsettingen i reiselivsnæringen. Dette gjelder også i høyeste grad for Follo. Vi har allerede så mange gode kvaliteter å bygge på. Med de idylliske byene Son og Drøbak. Spa-hoteller i Son og på The Well. Vi har outletby og fornøyelsespark.

Vi har flotte badestrender og turmuligheter i marka. Alt dette bare få kilometer fra hovedstaden.

Follo-regionen er blant landets mest spennende! Vi gleder oss til å være med å utvikle regionen vår videre.

Kommentarer til denne saken