FOLLO: Det måtte nesten bare komme. Farsen Follobanen og ny tunnel mellom Ski og Oslo S, har så langt ikke vært en suksess. Etter kun åtte dagers drift, ble det full stans i den nye Blixtunnelen.

Det ble full stopp i kollektivprosjektet til 37 milliarder kroner. Det er klart det ikke kan gå upåaktet hen.

Illsinte naboer

Satiriker Jon Niklas Rønning skriver følgende på sin Facebook-side.

– Follobanen var åpen bare tre kvarter, og har ennå ikke åpnet igjen. Bane Nors prosjekt er nærmest blitt en farse, med milliardtap, rettssaker, konkurser, illsinte naboer og tog som fremdeles står på perrongen to år på overtid. Trond Hanssen og jeg kunne rett og slett ikke dy oss, her oppsummerer jeg alt som har skjedd til nå – i «Balladen om Follobanen».

– Ba om det

Når ØB ber om en forklaring på hva som skal til for at han setter seg ned og skriver en låt, svarer han på følgende måte.

– Det må krible litt i pennen og jeg må bli ekte forundret. Bane Nor ba om å bli en låt. Det var rett og slett et godt oppspill som jeg raskt følte for å returnere, sier Rønning til Østlandets Blad.

Satirikeren sier videre at han må helt tilbake til «Hotell i Særklasse» for å finne en større parodi. Han legger også til at han oppriktig synes synd på pendlerne fra Ski og Follo.

Her er noen av de mange sakene ØB har skrevet om Follobanen den siste tiden:

Les også

Follobanen er (fortsatt) like viktig for Folloregionen!